SON DAKİKA
Hava Durumu

Beş yıldızlı spor kompleksi

Temeli geçen yıl atılan Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, kapılarını sporseverlere açmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2013 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Temeli geçen yıl atılan Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, kapılarını sporseverlere açmaya hazırlanıyor.



 

Yapımı tamamlanan tesislerde incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, yüzmenin yanı sıra birçok salon sporunun da yapılabileceği tesislerde yeni sezon öncesi hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.
Tamamlanıp hizmete girdiğinde Bursa’nın en modern spor tesislerinden birisi olacak olan Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, toplam 4 bin 531 metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde iki yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra çocuklar ve engelli vatandaşlar için de yüzme havuzu yer alıyor. Üzeri özel tonoz çelik çatı ile örtülen tesisin gün ışığından daha fazla faydalanmasını sağlamak için çatıya, 5 adet tonoz pencere yapılırken, yan cephelerinde kullanılan bant pencere sistemi sayesinde havuzların doğal ışık ile aydınlatılmasına azami katkı sağlandı. Teknik özellikleri bakımından birçok ilki bünyesinde barındıran tesisin arıtma sisteminde klorlama yerine Türkiye’de çok az kullanılan ‘ozonlama’ yöntemi kullanılacak. Bunun yanı sıra tesiste, bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı fitness salonu, iki farklı zemin yapısına sahip kapalı spor salonları ile duş, kafeterya ve çocuk oyun alanları bulunuyor.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle temeli atılan tesislerde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tesisin yeni sezon ile birlikte vatandaşların hizmetine gireceğini söyledi. Osmangazi’nin spor tesisleri bakımından Bursa’nın en çok yatırım yapılan ilçesi olduğunu ifade eden Dündar, “Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi Osmangazi’de yapımı devam eden örnek projelerimizden birisi. Yeni sezonla birlikte vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” dedi.
Başkan Mustafa Dündar, Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi inşaatının 1 Haziran tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Dündar, “Yeni sezonla birlikte burası da hizmete açılacak. İki ayrı havuza sahip tesislerimizden, gerek kurumlar, gerek okullarımız, gerekse spor kulüplerimiz faydalanabilecek. Sadece yetişkinler değil, çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımızın da yararlanacağı tesislerimiz, birçok şehrimizde bulunmayan son derece modern bir tesis” diye konuştu.
Osmangazi Belediyesi(nin Karaman, Soğanlı, Çiftehavuzlar ve Atıcılar Yüzme havuzları bulunduğunu, bu yıl bunlara Demirtaş’ı da ilave ederek havuz sayısını 5’e çıkarttıklarını belirten Dündar, “Yaz spor okullarından önceki yıllarda 15 bin civarında vatandaşımız faydalanırken, bu yıl hizmete giren yeni tesislerimizle birlikte bu rakamın 20 binleri aşmasını bekliyoruz. Altyapı bu rakamlara göre hazırlandı. Vatandaşların taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.