SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir engel daha aşıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "engelsiz mobil eğitim" Projesi ile eğitimi engelli vatandaşların ayağına götürüyor. Türkiye'de ilk kez engell

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2013 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2013 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir engel daha aşıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi, "engelsiz mobil eğitim" Projesi ile eğitimi engelli vatandaşların ayağına götürüyor. Türkiye'de ilk kez engelliler için özel tasarlanmış edilmiş iki otobüsle engellilerin ayağına gidiliyor ve ücretsiz eğitim veriliyor. Bursa'da 36 engelli bir ay boyunca sınıfa çevrilen otobüslerde ücretsiz grafik tasarım ve bilgisayarlı muhasebe eğitimi görecek. 
Her türlü teknoloji ile donatılan, engellilerin tekerlekli sandalyeleri ile kolayca ulaşmaları için kapısı asansörlü yapılan BENMEP otobüsleri vatandaşın ayağına gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan görevli öğretmenler, 36 engelliye bir ay boyunca ders verecek. 6 kişilik kapasiteli özel otobüste bilgisayarlar, internet, klima, LCD monitör bulunuyor.
Dersleri can kulağıyla dinleyip uygulamalı olarak eğitim alan engelliler projeden hayli memnun.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu hizmetin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Normal çalışmalar haricinde toplumumuzun her kesimiyle de ilgileniyoruz. Bunun içinde en dezavantajlı kısım engelli kesimidir. Bunlara her konuda imkan sunmak ve eğitimlerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Engelsiz mobil eğitim projesini (BENMEP) hayata geçirdik. BENMEP Türkiye’de ilk uygulanan projelerden bir tanesidir. Birçok ilkler gibi bunu da başlatmış oluyoruz. Eğitim almalarında önemli engeller var. Bu engelleri ortadan kaldırarak, projeyi vatandaşların ayağına götürüyoruz. Otobüslerimiz tamamen engelli vatandaşlarımıza göre dizayn edildi. Araçlarda gerekli tadilatlar yapıldı. Eğitim kurslarında grafik tasarım ve bilgisayarlı muhasebe konusunda eğitimler veriliyor. Gayemiz arkadaşların kişisel gelişimlerini tamamlamaları. Topluma ve üretime katılmaları bizim en büyük hedefimizdir. İnşallah bu projeyi geliştirerek devam edeceğiz. Araçlarımız Bursa’yı ve bütün ilçeleri tarayacak. Maksadımız insanları eğitim, bilgi ve beceri sahibi yapmak. Bu bilgi ve beceriler ömür boyu kendileriyle birlikte gidecek" dedi.
Bilgisayarlı muhasebe eğitimi alan engelli Hasan Çelik de Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Burada muhasebe eğitimi alıyoruz. Bize bu konuda belediye ulaştı. Uygulama çok güzel ve eşi benzeri yok. Ben 2004 yılında trafik kazası yaptım. O zamanlar böyle hizmetler yoktu. Son 2 dönemdir engelliler için güzel şeyler oluyor. Eskiden bunlar yapılmıyordu" diye konuştu.
Engelliler ise, bir aylık eğitimlerin daha uzun süreli olmasını isterken, 70 engellinin eğitim için sıra beklediği öğrenildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim sonunda sertifika verilen engellilerin, İş-Kur vasıtasıyla iş sahibi olmalarına da destek olunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.