SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'den eşe özel kadro!

Fetih BAĞCI CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in gün geçmiyor ki adı başka bir skandalla kamuoyu gündemine gelmesin. Bozb

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2018 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'den eşe özel kadro!
Fetih BAĞCI
CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in gün geçmiyor ki adı başka bir skandalla kamuoyu gündemine gelmesin. Bozbey’in son icraatı ise eşi Seden Bozbey’e belediyede bulduğu makam. Bozbey, belediyede memur olan eşini Başkan Koordinatörü görevine getirdi. Bugüne kadar duyulmayan başkan koordinatörlüğü makamının Bayan Bozbey için özel oluşturulduğu gözleniyor.
CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ismi sık sık kamuoyunda rant ilişkileri, eş dost hısım akraba kayırma, FETÖ bağlantıları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Nilüfer’de algı belediyeciliği yapan ve hizmet üretmek yerine sadece rant işlerine bakan ancak oluşturduğu algı ile kamuoyuna sevimli görünmeye çalışan Bozbey’in boyaları dökülmeye devam ediyor.
SEDEN HANIMA ÖZEL KADRO
Mustafa Bozbey’in Nilüfer Belediyesi’nde  memur olarak görev yapan eşi Seden Bozbey, yeni bir kadro ihdas edilerek Başkan koordinatörü olarak görevlendirildi. Ancak Başkan Koordinatörlüğü diye bir makam bugüne kadar ne duyuldu ne görüldü. Seden Bozbey’e bir makam oluşturmak amacıyla böyle bir yola gidildiği ileri sürülüyor. Böylece Başkan Bozbey, en yakın akrabası olan eşini bir anlamda özel kadro ile getirebileceği en üst makama getirdi.
NEDİR BU BAŞKAN KOORDİNATÖRLÜĞÜ?
Şimdiye kadar Nilüfer Belediyesi’nde böyle bir kadro ya da makam yoktu. Dolayısıyla bu görevi bugüne kadar yapmış olan başka bir kişi de yok. Makam eş durumundan oluşturulduğundan görev ve yetkilerinin de tanımı yok. Bu makam için vasıf da aranmıyor. Başkan Bozbey’in keyfiyetine kalmış bir atamaya bakıyor. O da oluşturduğu bu makama en güvendiği ismi eşi Seden Bozbey’i atamayı uygun görmüş.
DİLEKÇELERE CEVAP VERİYOR
Peki Nilüfer Belediyesi Başkan Koordinatörü Seden Bozbey ne iş yapıyor? Şehir Gazetesi’ne ulaşan bilgiye göre Bayan Bozbey, başkana gelen dilekçelere cevap veriyor. Oysa o dilekçelere başkan yardımcısı ya da özel kalem gibi cevap verebilecek birçok birim var. Bunlar by-pass edilerek yetki Bayan Bozbey’e veriliyor. Başkan adına vatandaşa cevap veriyor anlayacağınız. Uzun süredir Nilüfer Belediyesi’ni Mustafa Bozbey değil eşi Seden Bozbey’in yönettiği yönünde iddialar dolaşıyor. Bu nedenle belediyede bazı huzursuzluklar olduğu da konuşuluyor. Bozbey’in son yaptığı makam tahsisinin de bu durumu somut bir hale getirdiği görülüyor.


ETİK KURULU RAPORUNA GİRMİŞTİ
Nilüfer Belediyesi’nde eş dost torpili  Başbakanlık Etik Kurulu Raporlarına da geçmişti. Bu durumun devam ettiği de bu son adımla bir kez daha gözler önüne serildi. NİL-VAK yönetimini tamamen Bozbey ailesinden oluşturan Mustafa Bozbey, belediyeyi de akraba topluluğuna çevirmenin gayreti içerisine girmiş durumda. Bozbey, kısa bir süre önce Misi ve Gölyazı’na vatandaştan aldığı ticari alanları eş dost akrabaya peşkeş çekmesiyle gündeme gelmişti.
ONLARCA SABIKASI VAR
Yine ilçedeki yeşil alanların yandaşlara verilmesinin yanı sıra Başkan Yardımcısı Turgay Erdem’in akrabalarını belediyeye yerleştirmesi de kamuoyu gündeminde oldukça ses getirmişti. Bozbey’le ilgili  sık dillendirilen iddialardan birisi de park bahçe düzenleme işlerini CHP İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal’a veriyor olması iddiaları. Bakalım reklam ve algı belediyeciliği ile kozmetikli bir yönetim sergileyen Mustafa Bozbey,  eş durumundan yaptığı bu akıl almaz atamayı nasıl anlatacak kamuoyuna.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.