SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu camiye kirli çorapla girilmiyor

Bursa'nın Büyükorhan ilçe merkezinde vatandaşların kirli ve yırtık çorapla camiye girmemesi için askıda çorap uygulaması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu camiye kirli çorapla girilmiyor
Bursa'nın Büyükorhan ilçe merkezinde vatandaşların kirli ve yırtık çorapla camiye girmemesi için askıda çorap uygulaması başlatıldı. Yırtık ya da kirli çorapla camiye gelenler askıdaki hiç açılmamış poşetli çorapları alıp giyiyor . 
Örnek uygulama ilçe merkezindeki Orhan-ı Kebir Camii'nde yapılıyor. Caminin girişindeki askıda poşeti hiç açılmamış yeni çoraplar bulunuyor. Çorapları kirli, kokmuş veya ıslak olan veya hiç çorabı bulunmayan vatandaşlar bu yeni çoraplardan ücretsiz alıp kullanabiliyor.
Çorapların yanında bir de not bulunuyor. Notta, "Çorabı olmayan, ıslak olan veya temiz olmayan buradan alabilir" yazıyor.
Uygulama, tarım ve hayvancılığı ile bilinen Büyükorhan'da tarlasında çalıştıktan sonra ilçeye gelen ve namazını camide kılmayı düşünen ancak çorapları kirli olduğu için camiye girmek istemeyen cemaatin camide namaz kılmasını hedefliyor. Caminin imam-hatibi Şaban Katmış, müezzin-kayyım Ahmet Kalın öncülüğünde gerçekleştirilen uygulama, cemaati memnun ediyor. Uygulamayı yerinde gören İlçe Müftüsü Ramazan Özgün Türkmen görevlileri tebrik etti. Emeği geçenlere teşekkür eden Türkmen, uygulamayı diğer camilere yaymayı planladıklarını kaydetti. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.