SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu hesabı kim ödeyecek?

TMSF Olay Medya’yı bir kez daha satışa çıkardı. Yıllar içerisinde Olay Medya zarar ettiği ve vergi borcu arttığı için TMSF’nin 2008 yı

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu hesabı kim ödeyecek?
TMSF Olay Medya’yı bir kez daha satışa çıkardı. Yıllar içerisinde Olay Medya zarar ettiği ve vergi borcu arttığı için TMSF’nin 2008 yılında açıkladığı 35 milyon dolar olan fiyatı 24 milyon liraya düşerken,  şirketin Genel Müdürü Mehmet Ali İnan’ın mal varlığı ve sahibi olduğu Park Medya şirketinin gelirlerinin büyümesi akılları karıştırdı.
 

TMSF tarafından 2008 yılında el konulan Olay Medya, 7 yıldır değeri giderek daha da düşük bir meblağ olarak satışa çıkarılıyor. 2008 yılında 35 milyon dolara satışa çıkarılan Olay Medya belirlenen son rakam 24 milyon lira. 16 Haziran’da gerçekleştirilmesi beklenen satış, genel seçim sonrasına denk geldiği için beklenen talebi göremediğinden 15 Eylül 2015'e ertelendi. Siyasi iklimin hakim olduğu süreçte, satış yeterli ilgiyi göremedi. Resmi Gazete'nin ilgili sayısında şu karar açıklandı: "21 Mayıs 2015 tarih ve 29362 sayılı Resmi Gazete'de satış ilanı yayımlanan Olay Medya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihale takviminde, Tesis Ziyareti Kapanış Tarihi 12 Haziran 2015'ten 11 Eylül 2015'e, Son Teklif Verme Tarihi 15 Haziran 2015 saat 17.00'dan, 14 Eylül 2015 saat 17.00'a, İhale Tarihi 16 Haziran 2015 saat 11.00'dan, 15 Eylül 2015 saat 11.00'a, yapılması halinde Pazarlık Tarihinin 19 Haziran 2015 saat 11.00'dan, 18 Eylül 2015 saat 11.00'a uzatılmıştır."
OLAY ZARARDA, İNAN KÂRDA
Olay Medya TMSF tarafından 8 Ekim 2008 tarihinde satışa çıkarıldığında 35 milyon dolar bedel açıklanmıştı. 18 Eylül’de gerçekleştirilmesi beklenen satışta ise TMSF 24 milyon lira istiyor. Olay Medya’nın borcu 5 trilyona ulaşmışken ve Türkiye’nin en güçlü yerel yayın ağı olarak tanınan şirket zararına satışa çıkarılırken Genel Müdür Mehmet Ali İnan’ın mal varlığındaki artış ve İnan’a ait Park Medya’nın giderek büyümesi gözlerden kaçmadı. Olay’ın zarar ettiği yıllar içinde İnan’ın; Yunuseli, Güzelyalı, Karacabey, Nilüfer, Yıldırım ve Boztepe’de 6 yeni mülk edindiği görülüyor. İnan’ın bu kazancının sırrı ise işlerinin pazarlamasında Olay Medya’yı alet etmesi. Park Medya’nın müşterisi olan şirketlerin ilan çalışmaları Medya Park dergisinde yayınlanırken haberlerinin Olay gazetesi ve Olay Trend dergisinde yayınlandığı görülüyor.
TMSF YÖNETİMİ NE YAPIYOR?
Olay Medya’nın 4,6 milyon lira vergi borcu bulunuyor. Öncelikli tahsil kalemi olmasına rağmen bu borç şirketten tahsil edilmedi. Üstelik, TMSF yönetimi sürecinde çalışanlara verilen erzak yardımı, ikramiye ve zam gibi sosyal haklar da artık kesildi. Olay Medya yönetim kurulunda TMSF’yi temsilen Ali Göçer ve Mustafa Akbulut görev yapıyor. Aylık 200 bin lira civarında basın ilan geliri olan şirketten borcun ne kadarının tahsil edildiğini sorduğumuz Göçer, şirketler arası bir protokol bulunduğunu ve buna göre bazı tahsilatların yapılmaya çalışıldığını söyledi. Göçer artan borç hakkında, “2 yıldır şirket yönetimi Çağlar Grubunda, biz sadece gözetmeniz” demekle yetindi. Borca dair TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün neden suskun kaldığı da merak ediliyor.
İNAN: “MEDYAMIZA YENİ PATRON ARIYORUZ”
Olay Medya için ihale tarihi açıklandığında Mehmet Ali İnan’ın beraberine aldığı medyada çalışan bazı isimlerle birlikte kurumunu Bursalı işadamlarına pazarlamaya çalıştığı kısa sürede duyuldu. Özellikle de Berteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Timur Noyan ile yaptığı görüşme, Cavit Çağlar’ın kulağına kadar ulaştı. Mehmet Ali İnan’ın bu ihaneti medya çalışanları tarafından “İçimizdeki İrlandalı” olarak yorumlanıyor.
CAVİT ÇAĞLAR’A ANAHTAR BLÖFÜ
Mehmet Ali İnan’ın sahibi olduğu Park Medya’nın yayınladığı derginin ilanlarında ve şirketin müşteri portföyünde artış olurken Olay Gazetesi ve Olay Trend dergilerindeki ilanların giderek azalması Cavit çağların da gözünden kaçmadı. Çağlar- İnan arasında gerçekleşen görüşmeden kulislere sızan bilgilere göre; bu durumun nedeninin soran Çağlar’a İnan, “Zaten o dergi de sizin, o şirket de sizin” yanıtını verdi. Çağlar’ın tavrından taviz vermemesi üzerine İnan’ın cebinden anahtarları çıkarıp masaya koyduğu ve “Benim olan ne varsa sizin” diyerek blöfünü sürdürdüğü konuşuluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.