SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu kıyak kime Hayri Bey?

Mudanya Yıldıztepe’de 2,5 katlı 4 villa 4 ay önce el değiştirdikten kısa bir süre sonra arazi turizm ticaret alanına çevrilerek 10 kat otel

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 01:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu kıyak kime Hayri Bey?
Mudanya Yıldıztepe’de 2,5 katlı 4 villa 4 ay önce el değiştirdikten kısa bir süre sonra arazi turizm ticaret alanına çevrilerek 10 kat otel imarı verildi. Toplam değeri 1 milyon 500 bin lira olan arazi yapılan değişiklikle değerini 10’a katladı.

 

 

Mudanya’nın en popüler yerlerinden biri olan Yıldıztepe’de gizemli bir yatırımcıya verilen imar ortalığı karıştırdı. CHP Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi Erdal Aktuğ’un başkanlığını yaptığı Mudanya Belediyesi İmar Komisyonu, çok tartışmalı bir imar değişikliğine imza attı. Mudanya Meclisi’ne gelen imar değişikliği Ak Parti ve MHP’nin ret oylarına karşılık CHP’li üyelerin oylarıyla geçti.

DEĞERİNİ 10’A KATLADI

Yaklaşık 4 ay önce Mudanya Halitpaşa Mahallesi Yıldıztepe mevkiinde 1268 ada 6 parselde yer alan 2.5 kat imarlı 4 villa 1 milyon 500 bin lira bedelle el değiştirdi. Arazi, alım satımının ardından turizm ve ticaret alanına dönüştürülmesi için Mudanya Belediye Meclisi İmar Komisyonu’na geldi. CHP’li Elektrik Mühendisi Erdal Aktuğ’un başkanlığını yaptığı imar komisyonuna gelen talep kabul edilerek, 10 kat otel imarı verildi. Böylece arazinin değeri bir anda 10 katına çıktı.

KIYAK ÜSTÜNE KIYAK

İmar planına göre verilen kat sayısı 10 ve bunlardan 3 katı bodrum kat. Plana düşülen notla bodrum katların açığa çıkarma izni veriliyor. Yani eğimli bir arazide yer alan otelin direkt denize açılmasının da böylece önü açılmış oluyor. Böylece hem 2,5 kat imar 10 kata çıkarılmış hem de arazinin denizle olan bağlantısının önü açılmış oluyor.

BİR ANDA KADERİ DEĞİŞTİ

Rizeli bir kişiye ait olduğu bilinen arazide daha önce 4 villa yapılmış, villalardan birindeki sorun nedeniyle bu konutlar bir türlü kullanıma açılamamıştı. Mülk sahibine sorunlu olan villayı yıkması halinde 2.5 katı geçmemek üzere tadilat izni verileceğini ancak artı kat verilmesinin imkansız olduğu belirtilerek, vatandaşın talebi her seferinde geri çevrildi. Yer sahibi yıllardır süren bu sorundan kurtulmak için villaları satışa çıkardı. İmar durumuna göre de satabileceği maksimum rakama burayı sattı. Gel gör ki arazi el değiştirdikten sonra jet hızıyla imarı değişerek 10 kat imar verildi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ASKIDA

Mudanya Belediyesi tarafından arazi için yapılan yeni plan 30 Ocak 2017 tarihinde itirazlar için askıya çıktı. 28 Şubat’a kadar askıda kalacak. O tarihe kadar itirazlar alınarak değerlendirilecek. Plana itirazlar yapılacağı ve planın yargıya gideceği bildirildi. Muhalefette de plan değişikliğiyle ilgili rahatsızlık olduğu ve önümüzdeki günlerde konunun muhalefet tarafından da yargıya götürülebileceği ifade ediliyor.

TÜRKYILMAZ’IN ÇELİŞKİSİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Hasan Aktürk döneminde yine Halitpaşa’da inşa edilen ve kamuoyunda 7+1 katlı binalar olarak bilinen binaların inşaatı sırasında yapılan protestolara katılarak, Mudanya’nın yok edilmeye çalışıldığını ileri sürmüştü. Türkyılmaz, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra da bu binaların yıkılması için yargı sürecine müdahil olmuş ve Mudanya’nın bağrına hançer saplandığını iddia etmişti. Dün 8 katlı konutlara karşı çıkan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bugün çok daha yüksek katlı binalara ve üstelik kişiye özel imar çıkarması büyük bir çelişki olarak değerlendiriliyor. Türkyılmaz’ın bu eleştirilere nasıl cevap vereceği de merakla bekleniyor?

DOĞA DERNEKLERİ NEREDE?

Mudanya’da kamuoyu gündeminde tartışılan bir başka konu ise bir önceki dönem Kipa ve 7+1 katlı binalar için haftalarca eylem yapan doğa ve çevre derneklerinin sesinin ve soluğunun çıkmaması. Genel olarak sol düşünceye sahip derneklerin, Ak Parti döneminde her adıma engel olmak için gerek protesto gerekse yargı yoluna başvurduğu ancak bu dönem CHP’li bir belediye olduğu için yapılanlara ses çıkarmadığı değerlendirmesi yapılıyor.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.