SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu nasıl bir pişkinlik?

Burulaş Genel Müdürlüğü görevine geldiği günden beri adı skandallarla anılan Levent Fidansoy, duyanları şaşkına çevirecek bir adım atar

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu nasıl bir pişkinlik?
Burulaş Genel Müdürlüğü görevine geldiği günden beri adı skandallarla anılan Levent Fidansoy, duyanları şaşkına çevirecek bir adım atarak Erdoğan Bilenser ve Hikmet Şahin’e dava açacağını açıkladı. Bursaray sistemini bir türlü çalıştıramayan ve sık sık arızalarla Bursalıları çileden çıkaran Fidansoy’a göre tüm bunların sorumlusu merhum Hikmet Şahin ve Erdoğan Bilenser… Fidansoy’un pişkinliği duyanlara pes dedirtecek cinsten.

Burulaş’ın başına geçtiği günden itibaren birçok skandala imza atan Levent Fidansoy, eskiyi karalayarak kendini düze çıkarma çabası içinde. Göreve geldiğinde aldığı uçakların hangarda bekletilmesi, hurda vagonların satın alınması, araç kiralamada 13 kat fazla para ödenmesi, BUDO Kabataş iskelesinden 153 bin liranın zimmete geçirilmesi gibi vahim işlerin odağına oturan Fidansoy, aynı zamanda da personel arasında ücret dengesizlikleri, engelli vatandaşı kara listeye yazıp BUDO’ya binişini önlemek, Yunuseli İniş Şeridi’nden korsan tarifeli sefer yapmak, Kocaeli Belediyesi’nin kurtulmak için büyük çaba gösterdiği gemiyi 2 milyon dolara satın alıp İznik Gölü’nde çürümeye terk etmek, sinyalizasyonu tamamlanmamış hattı kullanıma açmak, adam ve firma kayırmaların arkasında imzası olan bir isim. Bunun dışında daha birçok skandalın altında imzası olan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, şimdi eski başkanları suçlayarak başarısızlığını ve beceriksizliğini gizlemek istiyor.

FİDANSOY DEMEK SKANDAL DEMEK

Olay Gazetesi’nden İhsan Aydın’a konuşan ve kendisini aklama çabasına giren Fidansoy, Bursaray’da yaşanan arızaların Büyükşehir Belediyesi eski Başkanları Erdoğan Bilenser ve merhum Hikmet Şahin dönemindeki hatalara bağlayarak her iki başkan içinde 100’er liralık tazminat davası açacağını söyledi. Makas ve cep yapılmadığı için eski başkanları suçlayan Fidansoy, kendi dönemlerinde yapılan Üniversite, Kestel ve Emek hattında da cep ve makas yapılmadığını unutmuş gibi görünüyor. Fidansoy, raylı sistemde zaman zaman arızaların olabileceğini, bunun İstanbul başta olmak üzere dünyanın başka kentlerindeki raylı sistemlerde de yaşandığını ileri sürdü. Ancak bu kadar sık arıza veren bir sistemin olmadığını gizlemeye devam ediyor.

ESKİ BAŞKANLARA DAVA

Büyükşehir’in eski başkanı Erdoğan Bilenser ile merhum başkan Hikmet Şahin’in yerine varislerine 100’er liralık sembolik bir tazminat davası açacağını belirten Fidansoy, böylece davayı kazanması durumunda iki eski başkanının proje hatalarının kendilerine mal edilmemesi gerektiğini de Bursa kamuoyuna daha iyi anlatmış olacaklarını dile getirdi. Yani Fidansoy eski başkanları suçlayarak kendini aklayacak. Fidansoy, “Eğer, bahsettiğimiz makaslar başlangıçta yapılmış olsaydı, sistemdeki arızalı katarı hattan uygun bir noktaya çekip, diğer vagonların seferleri aksatılmayacaktı. Maalesef, bunun sıkıntısı üstümüze kalıyor. Üstüne bir de iftiraya uğruyoruz” ifadelerini kullandı.

HURDA VAGONLAR BURSA’YA REVA GÖRÜLDÜ

Bursaray’ın her arızasında yazılım sisteminden bahseden ve 35 milyon avroya mal olacağını belirten Fidansoy, sisteme hurda vagonlar ve Durmazlar’ın karoser atölyesinde yaptığı vagonların girişiyle arızaların arttığını hatta ondan önce çok nadir arızalar yaşandığını gizlemeye çalışıyor. Burulaş Genel Müdürü Fidansoy’un girişimleri ile Bursaray’ın vagon açığının giderilmesi amacıyla  Roterdam Metrosu’ndan çıkma 1984 yapımı 44 adet ikinci el vagon 20’si yedek parça olarak kullanılmak üzere satın alındı. Hurda vagonlar için 6 milyon avro yani 14 milyon lira ödeme yapıldı. Bu vagonlar gerek eski ve konforsuz oluşu gerek arıza yapmaları ve yine klimasız olmaları nedeniyle büyük tepki aldı, almaya da devam ediyor.  Fidansoy’un bahsettiği yazılıma duyulan ihtiyaç da zaten hurda vagonlar ile Durmazlar’ın el yordamıyla yaptığı vagonlar için gerekiyor.

ELİNİ ATTIĞI YER PATLIYOR

Levent Fidansoy sadece Bursaray’la ilgili konularda değil diğer uygulamalarda da skandallara imza attı. Kamuoyunda büyük tepki çeken Helitaksi uygulamasıyla belediyeyi zarara uğratan Fidansoy, yine aldırdığı uçakları hangarda çürütüyor. Deniz uçağı ile Haliç’e uçak seferleri başlatan Fidansoy, anlaştığı firmanın iflas etmesinin ardından FETÖ’cü Tarkim Havacılık Şirketine işi vererek başka bir skandala imza attı. Yaz aylarında güney sahillerine yapılan seferlerde de büyük zarara uğrayan Burulaş, bunlar yetmezmiş gibi Çanakkale-Haliç arasında deniz uçağı seferi başlattı.

YUNUSELİ İNİŞ ŞERİDİ

Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hizmete alınması için başlatılan çalışmalar alana gereken yatırımların yapılmaması nedeniyle ancak iniş şeridi izni alınabildi. Bunu gizleyen Fidansoy, Bursa-Haliç arasında deniz uçağı seferleri başlattı. Ancak Sivil havacılık Genel Müdürlüğü’nün izni olmadığı için hülle yapan Fidansoy, Yunuseli’nden tarifesiz aldığı yolcuları Gemlik-Haliç arasında tarifeli uçurmaya kalktı. Ancak bu faaliyet de hemen hemen tüm projelerinde olduğu gibi fiyaskoyla sonuçlandı.

Fetih BAĞCI
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.