SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu ne yaman çelişki Cavit Bey!

► Fetih BAĞCI Yıllardır terörist Abdullah Öcalan’ın getirilmesiyle ilgili “Uçağımı verd

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu ne yaman çelişki Cavit Bey!
► Fetih BAĞCI

Yıllardır terörist Abdullah Öcalan’ın getirilmesiyle ilgili “Uçağımı verdim” diyerek kahramanlık üretme peşinde olan İşadamı Cavit Çağlar’ın gazetesi Olay, PKK destekçisi İsmail Beşikçi’ye sayfalarını açtı. Olay Gazetesi’nin üst yöneticisi Mehmet Ali İnan, ÇGD ve Bursa Barosunun düzenlediği söyleşide moderatörlük yaparken, Beşikçi’nin fitne dolu konuşmalarını gazetesine de taşımaktan geri kalmadı. Kamuoyu ise Çağlar’ın nerede durduğunu merak ediyor.  

Bursalı işadamı Cavit Çağlar’ın gazetesi Olay, yine skandal bir haberle kamuoyunda tartışma konusu oldu. Türkiye’nin varlığını korumak adına başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu’nda Mehmetçiklerimiz kahramanca mücadele ederken, Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) ve Bursa Barosu tam da bu tarihlere denk gelen bir zamanda PKK destekçisi İsmail Beşikçi’yi belediyenin tahsis ettiği Kültürpark’taki ÇGD Lokali’nde ağırladı.

OLAY GAZETESİ’NDE HABER YAPTI

Türkiye, varlığına tehdit oluşturan IKBY referandumuna çok sert tepki vermiş ve yok hükmünde kabul etmişti.  Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin referandumuna destek atan PKK yanlısı Beşikçi’nin katıldığı programın moderatörlüğünü, Cavit Çağlar’ın Olay’daki üst yöneticisi Mehmet Ali İnan üstlendi. İnan, PKK yanlısı Beşikçi’nin hezeyanlarını da Olay’da yayınladı. Oysa patronu Cavit Çağlar, terörist Abdullah Öcalan’ın getirilmesi için verdiği uçağının propagandasını yıllardır yaparak buradan kahramanlık çıkarmaya çalıştığı halde.

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIĞIMIZ DÖNEMDE…

İşin ilginç yanı ise “Yaşananlar Boşuna Değil-Perşembe Söyleşileri” adı altında Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ve Bursa Barosu’nun düzenlediği etkinliğin zamanlamasının tam da Afrin’de harekâtın devam ettiği döneme gelmesi. Beşikçi’nin söyleşisi ve Olay Gazetesi’nin bu söyleşiden oluşturduğu haber tam da Afrin şehitlerini uğurladığımız günlere denk gelirken hem söyleşinin konusu hem de zamanlaması kamuoyunda soru işaretleri oluşturdu.

BAKIN NELER SÖYLÜYOR BEŞİKÇİ…

Olay’da yer bulan “Geleceğini Belirleme Hakkı, Kürtler ve Referandum” konulu söyleşiden derlenen haberde İsmail Beşikçi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), kararıyla 25 Eylül 2017'de gerçekleşen Kuzey Irak Bağımsızlık Referandumu'nun değerlendirmesini yaptığına yer veriliyor. O dönem ve sonrasında Türkiye’ye düşmanca tavırlar sergileyen  IKBY’ye destek atan Beşikçi’nin haberde yer alan sözleri şöyle, “Bu açıklamadan sonra başta Irak olmak üzere İran, Suriye ve Türkiye tepki gösterdi. Kararın geri çekilmesinde ısrarcı olan devletlerarasında ABD, Almanya ve Fransa da vardı. Birleşik Devletler, İslam Konferansı'nda bu görüşü destekledi. Bu devletler ve kuruluşlar “Referandumu geri alın”  çağrısıyla Kürtlere şunu demek istediler: “Kürtler kendisi gelecekleri belirleme hakkına sahip değildir. Kürtlerin geleceğini biz belirleriz. Nedeni ise Kürtler geri bir halktır, Kürtleri başkaları yönetmiştir. Kürtler adına biz karar veririz” demek istediler. 25 Eylül 2017 Referandum kararının alınması ve gerçekleştirilmesi çok önemlidir.”

OLAY’IN TESLİM EDİLDİĞİ ZİHNİYET

Olay’ın haberine göre Beşikçi hızını alamayıp Irak yönetimine de sert eleştiriler getirirken, işte haber şöyle devam ediyor;

Referanduma yüzde 72 katılım gösteren Kürtlerin“ Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi ve Irakta bu bölge dışında kalan Kürt yerleşimlerinin bağımsız bir devlet olmasını istiyor musunuz?” sorusuna yüzde 93'le “Evet” dediğini hatırlatan Beşikçi, referandum kararının alınması ve zamanında gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. İsmail Beşikçi, “Irak yönetimiyle birlikte Türkiye, Suriye, Amerika, Rusya gibi devletlerin konuşmadığı bir konu var. Referanduma yüzde 72 katılım ve yüzde 93 ‘Evet' oyunun kullanılması. Çok demokratik bir süreç. Yüzde 93 onayın alınması sonrasında Irak Yönetimi'nin kendini sorgulaması gerekiyor. Bunun yanında Avrupalı devletler de bunu hiç değerlendirmedi ve sorgulamadı' dedi.”

OLAY’DAN BAŞKA KİMSE YAYIMLAMADI

Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına saldırı olarak kabul edilen Kuzey Irak’taki sözde referandumun kadük kalmasına öfke saçan Beşikçi’nin hezeyanlarını Mehmet Ali İnan’ın yönettiği Olay dışında hiçbir yayın organı görmedi üstelik. Yani kendisini kahraman gibi pazarlamaya kalkıp bunu ranta dönüştürme çabasındaki Cavit Çağlar, bir yandan da bu yöneticileri ve çalışanları ile Türkiye düşmanı PKK’nın destekçilerine kucak açıyor. Bakalım Cavit Çağlar, PKK destekçilerine sayfalarını açan bu yöneticilerine bunun hesabını soracak mı?

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.