SON DAKİKA
Hava Durumu

BUBEX fuarına tam not

Ömer Karakaya Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Network Fuarcılık iş birliğiyle Merinos

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUBEX fuarına tam not
Ömer Karakaya
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Network Fuarcılık iş birliğiyle Merinos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 'BUBEX Bebek, Çocuk, Kırtasiye ve Eğitim Fuarı' katılımcılardan tam not aldı.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ‘BUBEX Bebek, Çocuk, Kırtasiye ve Eğitim Fuarı' sektörün temsilcilerini bir araya getirdi. Bursa’daki önemli eğitim kurumlarının katıldığı fuar 4 gün sürdü. Merinos Kültür Merkezi’nde öğrencilerle, eğitim kurumlarını bir araya getiren organizasyon, katılımcıların beğenisini topladı. Fuarda stant kurarak yerlerini alan eğitim kurumları, iyi bir etkinliği geride bıraktıklarını söyleyerek, eğitim sektörü adına çok verimli bir fuar geçirdiklerini belirtiler.
EĞİTİM SEKTÖRÜNDE TECRÜBE VURGUSU
Fuara ticari kaygılarla katılmadıklarını dile getiren Tan Okulları Rehberlik Zümre Başkanı Mustafa Günaydın, “Tan ismi Bursa’da 45-50 yıldır bilinen bir isim. Fuara katılırken çok fazla bir reklam amacı gütmedik. Kurum olarak her yıl bir bursluluk sınavı yapıyoruz. Bu sınavımızın tanıtımını yapmak için diğer okullardaki öğrencilerle belli bir süreç geçirelim istedik. Bu amaçla fuardaki yerimizi aldık. Genel anlamda verimli bir fuar oldu. 4 günde birçok öğrenciyle buluşma fırsatı bulduk.” dedi.  Eğitim alanında tecrübe konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Günaydın, “Okulumuzdaki çoğu öğretmenimiz alanındaki uzmanlar kişiler. Son zamanlarda eğitim sektöründe çok fazla okul açıldı. Günümüzde eğitim bir ticaret haline geldi. Kurum olarak bizim, ekonomik anlamda bir sıkıntımız yok. Bizlerin ilk amacı topluma yararlı bireyler yetiştirmek. Okulumuzun kurucuları da, idarecileri de her zaman eğitimci kişilerden seçilmiştir. Bu konu bizler için çok önemli. Öğrencilere yaklaşım konusunda daha anlayışlı ve hassas bir kadromuz var. İyi bir eğitim kadrosunun olması, öğrenciyi daha hızlı bir şekilde başarıya götürüyor. Bizim için başarılı ya da başarısız öğrenci diye bir ayrım yoktur. Kurum olarak, başarısız gibi görünen bir öğrenciye bir şeyler katmak, başarılı bir öğrenciye iyi dereceler yaptırmaktan çok daha önemlidir. Bizim kurumumuzdaki bütün personelin öğrenciden vazgeçmeme gibi bir alışkanlığı var.” diye konuştu.
“PROFESYONEL BİR ORGANİZASYON”
Bursa’da Hazar Okulları olarak farkındalık oluşturmak amacıyla fuara katıldıklarını söyleyen Hazar Okulları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Azer Bağcı, “Bilgi eğitim paylaştıkça güzelleşen bir şey. Bizler, hem yaptıklarımızı paylaşmak hem de insanların bizleri yakından tanıması ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu fuara katıldık. Fuar çok profesyonelce kurulmuş. Yetkililer işine sahip çıktı. Sürekli bizlerle ilgilendi. Sadece reklam kısmının biraz daha fazlalaştırılması gerekiyor. Çünkü buraya gelen bazı insanlardan, tesadüf eseri geldiklerini öğrendik. Fuarın tanınırlığı biraz daha arttırılsaydı, çok daha verimli geçebilirdi.” dedi. 2013 yılında kurulan bir kurum olduklarını belirten Bağcı, “4 farklı ilde hizmet veriyoruz. Bu illerden biri de Bursa. Okulumuzda bir uzay gözlem evimiz var. Özellikle çocukların kodlamayla başlayan eğitimleri, uzay gözlemleriyle tamamlanıyor. Öğrencilerimize yoğun bir şekilde dil eğitimi veriyoruz. Onların vizyonunu genişletmeye çalışıyoruz. Türkçe, İngilizce, Alamca ve Rusça olmak üzere toplamda 4 dil eğitimizi var. Anasınıfında bizimle, eğitimine başlayan bir öğrencimiz, 5’inci sınıfa geldiğinde, yabancı bir dili konuşabilir, seviyeye geliyor. Özellikle İngilizce konusunda büyük başarılarımız var. Bunun yanında öğrencilerin sosyal yaşamına kurum olarak çok önem veriyoruz. Okulda bir buz pateni pistimiz var. Çocuklarımız burada sosyal anlamda kafa dağıtabiliyor. Bizler, bilimle bütünleşmiş, ulusal değerlerle yüklü bireyleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Kurum olarak da çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz.” diye konuştu.
“TANITIM İÇİN GÜZEL BİR ETKİNLİK”
Fuardaki tek üniversite olmalarının kendileri adına mutluluk verici olduğunu dile getiren Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Kurumsal İletişim Uzmanı Nihal Şen şunları söyledi: “Fuar genel anlamda güzel geçti. Özellikle hafta içi katılım fazlaydı. Hafta sonu okulların tatil olmasından dolayı ufak-tefek boşluklar oldu. Okulumuzu tanıtma adına güzel bir etkinliği geride bıraktık. Biz, 2 yıllık bir üniversite olduğumuz için lise grubundaki öğrencilere hitap ediyoruz. Genelde fuara ilkokul ve ortaokul öğrencileri, ilgi gösterdi. Liselerden de katılım vardı. Ancak ilkokullar kadar fazla değildi.  Bu anlamda ufak bir sıkıntımız olsa da genel anlamda amacımıza ulaştık.” Faruk Saraç’ta Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı yapan Beyda Tuana Turgut ise Faruk Saraç hakkında bilgiler verdi. Tugut, “Özel bir okul olduğu için, okula ön yağıyla başladım. Ancak kısa bir zamanda bu önyargım kırıldı. Hocalar ve verilen eğitim çok üst düzeyde. Kampüsümüzün olmaması dezavantaj gibi görünse de belli noktalarda avantaja dönüşebiliyor. Herkesin birbirini tanıdığı, aile ortamının olduğu bir okulda okuyorum. Bu da hem beni, hem de diğer öğrencileri çok mutlu ediyor. Eğitim anlamında da çok büyük avantajlar yakaladığımı düşünüyorum. Bu yüzden üniversite tercihi yapacak öğrencilere Faruk Saraç’ı tavsiye ediyorum.” dedi.
“İYİ GERİ DÖNÜŞLER ALDIK” 
Fuarın çok olumlu geçtiğini ifade eden Okyanus Koleji idarecisi Adem Buz, “Öğrenciler tarafından çok iyi, geri dönüşler aldık. Bursa’nın bizi daha yakından tanımasını istiyorduk. Fuar bu amacımıza önemli derecede hizmet etti. Okul olarak bilime ne kadar değer verdiğimizi, insanların görmesini istedik. Bursa’da 3 yıllık bir kurum olmamıza rağmen, burada yaşayan herkesin bizi tanımasını istiyoruz. Fuara çok sayıda ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı. Bizlerin hitap ettiği kesimin fazla olması, kurum olarak bizlere büyük bir avantaj sağladı. Burada kurduğumuz bir sınıfımızda, nasıl bir alanda eğitim verdiğimizi öğrencilere göstermiş olduk. Kurum olarak Bursa’da yeni olmamıza rağmen 40 yıllık bir tecrübeyle yönetilen bir okuluz. Bu da bizi eğitim alanında bir adım öne çıkartıyor. Bizler, üretken nesiller yetiştirmek istiyoruz. Akademik başarılar, eğitim için önemlidir. Ama bizim öncelikli hedefimiz, yeni bir şeyler üreten bir öğrenci grubu oluşturmak. Kurum olarak da bunu başardığımızı düşünüyorum. Yeni bir okul olmamıza rağmen geçen sene TUBİTAK finallerine giden öğrencilerimiz oldu. Bu özelliklerin bizi diğer kurumlardan farklı kıldığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“OLUMLU BİR SÜREÇ GEÇİRDİK” 
Fuara katılırken öğrenci kaygısından ziyade, kurumun tanınırlığını ve marka kalitesini daha güçlü hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Mavi Atlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yazan, “Bu anlamda fuar bizler için verimli geçti. Bursa’daki çoğu okulla bu sayesinde buluşma fırsatı bulduk. 4 günlük süreç bizler açısından çok olumluydu.  Türkiye’nin en büyük havacılık lisesi olarak açılan bir okuluz. Ülke olarak havacılıkta çok hızlı bir ilerleme kaydediyoruz. Sektör anlamında yeni bir döneme girildi. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da faaliyete girdi. 3 yıl içinde sektör geniş bir ivme kazanacak. Türkiye’de eğitim sektörü belli bir anlamda geride kaldı. Devlet bu eksikliği gidermek için Mavi Atlas gibi okullara destek oldu. Mavi Atlas yüzde 50 devlet destekli bir okuldur. Türkiye için stratejik önem taşıyan bir kurumdur. Şu an okulumuzda 300 civarı öğrenci eğitim görüyor. Önümüzdeki yıl sınavla öğrenci kabul edeceğiz. 200 öğrenci daha girdiği sınavlarla okulumuz katılacak. Geniş ve çağdaş imkanlarımızla eğitim veren bir kurumuz.  Bursa Mavi Atlas’la çok önemli bir kazanım elde etti.” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.