SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Arap turistin ilgi odağı oldu

Bursa'nın Arap ülkeleri için 2013 turizm ana destinasyonu seçilmesi kapsamında, bu ülkelerle ticari, kültürel, turistik, ekonomik ilişkile

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2013 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2013 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Arap ülkeleri için 2013 turizm ana destinasyonu seçilmesi kapsamında, bu ülkelerle ticari, kültürel, turistik, ekonomik ilişkileri arttırmak amacıyla hazırlanan programların ilki Bahreyn'de başladı.


 
 

Programlar, Arap Ligi Turizm Başkenti ilan edilecek olan Bahreyn'de başladı. Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de yer alacağı Bursa heyeti, buradaki 21 Arap ülkesinin kültür bakanlarının bulunacağı toplantıya katılacak. Bursa Ana Destinasyonu'nun tanıtımının da gerçekleştirileceği program kapsamında, daha sonra da 7 ay süreyle bazı Arap ülkeleri ve Bursa'da değişik organizasyonlar gerçekleştirilecek.

Basın toplantısıyla başlayacak Bahreyn'deki programların ilk gününde, Bursa sergisi açılışı yapılacak. Daha sonra da tüm gün boyunca açık olacak Bursa stantları açılacak. Akşam da Osmanlı giysileri defilesi düzenlenecek. Salı günü ise sırasıyla, turizm, gayrimenkul, sanayi, eğitim, medya sektör buluşmaları yapılacak. Bahreyn'deki programlar, akşam verilecek gala yemeği ile son bulacak.

22 Nisan 2012'de Bursa'da yapılan Türk -Arap Turizm Buluşması'nda alınan kararla, Bursa,Arap TurizmÖrgütü tarafından ''Ana Destinasyon Merkezi'' ilan edilmişti. Valilik tarafından bu doğrultuda hazırlanan bir dizi faaliyetten oluşan bir eylem planı kapsamında, 15 Aralık 2012-31 Aralık 2013 arasında Bahreyn'in yanı sıra Dubai, Kuveyt, Katar, Riyad, Umman, Kahire, Kazablanka ve Bursa'da programlar düzenlenecek.

Buna göre,Arap Ligi ülkelerinin konsolos, turizm ve ticaret ataşeleri Bursa'da bir araya getirilecek, Arapülkelerinde Bursa geceleri düzenlenecek. Yerel yönetimlerle işbirliği kapsamında kardeş şehirler belirlenecek. Ayrıca, ortak sinema, tiyatro ve müzik festivalleri gibi kültürel etkinlikler, bisiklet, at yarışları, ortaklaşa bilimsel, turistik toplantılar yapılacak. Arap dizilerinin bir bölümü ve bazı Arap ses sanatçılarının klipleri de Bursa'da çekilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.