SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Endüstri Zirvesi'nden 500 milyon TL'lik katkı

Bursa Endüstri zirvesi ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 4 fuarın bir araya geldiği zirveyi bu yıl 68 ülkeden 42 bin 116 kişi

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Endüstri Zirvesi'nden 500 milyon TL'lik katkı
Bursa Endüstri zirvesi ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 4 fuarın bir araya geldiği zirveyi bu yıl 68 ülkeden 42 bin 116 kişi ziyaret etti. Zirve, yaklaşık 500 Milyon TL’lik iş hacmine yaklaştı.
Ticari ilişkiler anlamında üreticilere büyük katkılar sağlayan Bursa Endüstri Zirvesi bu yılda adından sıkça söz ettirdi. Dünyanın birçok ülkesinden gelen 42 bin 116 ziyaretçiye kapılarını açan zirvede yaklaşık 500 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşıldı. Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri, Kaynak Teknolojileri ve Otomasyon Fuarlarını tek çatı altında toplayan Bursa Endüstri Zirve hakkında konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, zirvenin Türkiye ve Dünya’nın farklı yerlerinden sektör temsilcilerini bir araya getirdiğini belirtti. ‘Makine yapan makinaların’ fuarı Bursa Endüstri Zirvesi, 29 Kasım - 2 Aralık tarihlerinde Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
EN ÖNEMLİ 2. FUAR
Bursa Endüstri Zirvesi’nde; cnc tezgâhlarından takım tezgâhlarına, sac işleme makinalarından ölçü kontrol sistemlerine, insanlarla çalışan robotlardan yeni nesil yazılımlara ve otomasyonlara kadar geniş ürün grubu yer aldı. Zirve hakkında açıklamalarda bulunan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların son teknoloji inovasyon ürünleri ile büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ersözlü sözleri şöyle sürdürdü: “ Makina imalat sektörünün nabzı 4 gün boyunca Bursa’da attı. Fuarlar şehri olarak bilinen Bursa, kendi alanında ülkemizin en önemli 2. fuarına ev sahipliği yaptı. Bu fuarlar ile beraber ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinden birçok ziyaretçi bir araya gelerek hem önemli iş bağlantıları kuruyor hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Katılımcı sayısı, ticari faaliyetler ve ziyaretçi sayıları Bursa Endüstri Zirvesi’nin sektörünün marka fuarlarından biri olduğunu gösteriyor. Zirvemiz, bu yıl da makine satışlarına yaptığı yaklaşık 500 Milyon TL katkı ile hedefini yakaladı. Fuarlar, seneye de sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer almaya devam edecek.”

İSTİHDAM AVANTAJI SAĞLADI
Ersözlü, “Lider markaların son teknoloji kullanılarak geliştirilen tasarım ürünlerinin yer aldığı Fuarlarda farklı coğrafyalardan organize edilen alım heyetlerini ağırladık. TÜYAP’ın yurtdışı ofislerinin de çalışmaları ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile düzenlenen URGE projeleri kapsamında, ABD, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna - Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fas, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti,Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Letonya, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Siri Lanka, Sırbistan, Slovenya, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tavvan, Tayvand, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemenve Yunanistan’da organize edilen 1000’in üzerinde iş insanı fuarda iş birlikleri kurdu. Yurt içinden 40’tan fazla sanayi şehrinden gelen heyetlerin de dahil olması ile Fuarlar süresince oluşan iş bağlantıları, katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunarken aynı zamanda istihdam anlamında da avantajlar sağladı.” dedi.
SEKTÖRÜMÜZÜN YANINDAYIZ
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa’nın üretim tecrübesi, sermaye altyapısı, yüksek iş kalitesi ve dinamik girişimcileriyle Türkiye’nin ihracat odaklı büyümesine ciddi katkılar sağladığını ifade etti. Bursa’nın üretim ve ihracat başarısı ile birlikte dönüşüm sürecindeki rolüyle makine sektörünün hedeflerine de yüksek düzeyde ivme kazandırdığını kaydeden Şener, “Sektörümüz, 2017 yılında 15 milyar dolar seviyesine ulaşan ihracatını yıl sonunda 17 milyar dolar barajının üzerine, 2023 yılında ise 100 milyar dolara ulaşacaktır. BTSO olarak gerek ülkemizin vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiğimiz özel projelerle, gerekse de firmalarımıza uluslararası alanda rekabet gücü kazandıran ihracat odaklı projelerimizle sektör temsilcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.