SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Erkek Lisesi yeni pansiyonuna kavuşuyor

Bursa’da açılan ilk eğitim kurumu olan Anadolu Erkek Lisesi’nin deprem riski taşıyan pansiyon binası yıkılarak yeniden inşa edilecek. Pansi

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Erkek Lisesi yeni pansiyonuna kavuşuyor
Bursa’da açılan ilk eğitim kurumu olan Anadolu Erkek Lisesi’nin deprem riski taşıyan pansiyon binası yıkılarak yeniden inşa edilecek. Pansiyonun yeniden inşası için Hayırsever iş adamı Adnan Arasan, 3 milyon 500 bin lira bağışta bulunurken,  yeni pansiyonun protokolü dün Vali Yakup Canbolat tarafından imzalandı. 

Ömer KARAKAYA

Türk siyasetine, bürokrasisine, edebiyatına ve sanatına damga vuran isimlerin yetiştiği Bursa Anadolu Erkek Lisesi’nin deprem riski taşıyan pansiyon binası yıkılıyor. Başbakanlar Ferit Melen ve Mesut Yılmaz ile Başbakan Yardımcıları Kamuran İnan, mevcut Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sait Faik Abasıyanık ve Zeki Müren gibi birçok ünlü ismin okuduğu Bursa Erkek Lisesi’nde yeni pansiyon heyecanı yaşanıyor.
MODERN BİR BİNA YAPILACAK
Yapımı 1980 yılından önceye dayanan ve zamanla yıpranan eski pansiyon binası deprem riskinden dolayı önümüzdeki eylül ayında yıkılarak, yerine şık ve modern bir bina yapılacak. 101 kişilik kapasitesi olacak yeni bina, 3 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek. 4 kişilik odalardan oluşacak olan yeni eserin masrafları iş adamı Adnan Arasan tarafından karşılanacak. 2020 yılının Eylül ayında bitmesi planlanan binanın protokolü dün Vali Yakup Canpolat tarafından imzaladı. Yeni binanın proje çalışmalarına bir hafta içinde başlanılacağı öğrenildi.

İŞ ADAMI ADNAN ARASAN
OKUL 2016 YILINDA RESTORE EDİLMİŞTİ
Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (Bursa YİKOP) tarafından ihaleye çıkan ve 2016 yılında 1,3 milyon liraya restorasyonu yapılan Bursa Mekteb-i Sultanisi (Erkek Lisesi), tekrar hizmete girmiş, yeni öğrenciler yetiştirmeye devam etmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.