SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformundan itidale davet

Milli ve Manevi değerler konusunda hassasiyet sahibi 71 Kurumun bileşiminden oluşan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) İcra Heyeti Başka

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2012 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2012 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milli ve Manevi değerler konusunda hassasiyet sahibi 71 Kurumun bileşiminden oluşan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) İcra Heyeti Başkanı Yakup Kayıhan; son günlerde yaşanan açlık grevleri ve Bursamızın bir semtinde yaşanan durum karşısında toplumumuzun itidalli olması gerektiğini ifade etti.

Kayıhan; gerilimleri yok edecek siyasetin bizatihi gerilimin nedeni olmaması gerektiğine dikkat çekti.

BGKP icra heyeti üyesi ve Bursa Memursen Şube Başkanı Numan Şeker platform adına yaptığı  basın açıklamasında; “Kardeşçe kutladığımız Mübarek Kurban Bayramından sonra, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 89. Yılını maalesef kardeşçe ve birlik ve beraberlik içinde kutlamayı başaramadık. Hak arayışlarının maalesef şekilden, şekile; kılıktan, kılığa sokulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Gerilimin dozunu düşürecek olan siyasetin bizatihi gerilimin kaynağı haline gelmesi üzücüdür. Tansiyonun düşürülmesi, sorunların konuşarak çözülmesi gerekmektedir.

Yakın coğrafyamızda yaşanan iç savaş ve karışıklıklar ülkemize de taşınmak istenmektedir. Bu oyunu bozacak olanın halkımızın sağduyusu olacağına inanıyoruz.” dedi.

Şeker;”Son üç gündür Bursa’mız da bu karışıklığa alet edilmiştir. Yıldırım ilçemizde yaşananlar Bursa kamuoyunun malumudur. Yine araç yakmayı, molotof kokteyli ile sağı, solu ateşe vermeyi, şiddeti ve karışıklığı araç haline getirmeyi yöntem olarak seçenleri yakından tanıyoruz. Bu güne kadar karışıklıklardan uzak durmayı başarmış, kardeşçe yaşayan, huzurlu insanların şehri Bursa’ da kardeş kavgası içine çekilmek istenmektedir.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu her türlü siyasi mensubiyetin dışında  bir kuruluş olarak; açlık grevini bir hak arama aracı olarak görmenin: birini rehin alarak, tehdit ederek hak talep etmekten farklı olmadığını düşünüyoruz. Açlık grevi yapmanın, kendi hayatlarının tehdit aracı olarak kullanmanın kabul edilir, hoş görülür bir tarafı yoktur. Kaldı ki en ağır, en dayanılmaz hastalara bile “ötenazi hakkı” bir hak olarak görülmemiş, bütün dünyada yasaklanmıştır. Açlık Grevlerinin teşvik edilmesi, özendirilmesi insanlık suçudur. Bu yöntemin bir hak arama biçimi olduğuna inandırılmış olanların biran önce bu yanlış arayıştan vazgeçmelerini, varsa haklı taleplerinin meşru yöntemlerle gerçekleştirmelerini diliyoruz.

Hangi bahane ve sebeple olursa olsun şiddete başvurulmasını, karışıklar çıkarılmasını, araçların yakılmasını, insanların yaralanmalarına sebep olunmasını kınıyoruz. Sade vatandaşları itidale davet ediyor, güvenlik güçlerine moral olarak destek vermekle birlikte her türlü müdahaleden kaçınmaya davet ediyoruz. Güvenliği sağlamak güvenlik güçlerinin işidir.  Olaylardan uzak durmak onlara yardım etmek gerekmektedir.

Basın yayın kuruluşlarından ve sosyal medyayı kullananlardan halkı tahrikten; olayları abartılı ve galeyana getirici tarzda vermekten kaçınmalarını; doğru bilgilendirmede bulunmalarını bekliyoruz.

Vatandaşlarımıza da kışkırtıcı eylemlere araç olmamalarını, kardeşliğimizi bozacak her türlü karışıklıktan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu, onlara moral desteği vermek istediğimizi; onlardan da kanunların çerçevesinde zafiyet göstermeden ve orantısız güç kullanmadan hareket etmelerini bekliyoruz.”dedi.

                   BURSA GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR PLATFORMU ADINA İCRA HEYETİ BAŞKANI

                                                                  YAKUP KAYIHAN

                                                               

PLATFORM İCRA HEYETİ.

MÜSİAD

MEMURSEN

MAZLUMDER

İHH

YENİ ASYA

BİHMED

OSMANLI DERNEĞİ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.