SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa Textile Show' Fuarı Kapılarını Açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde tekstil sektöründe ihracata güç katacak ‘Bursa Textile Show’ Fuarı ilk kez kapılar

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bursa Textile Show' Fuarı Kapılarını Açtı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde tekstil sektöründe ihracata güç katacak ‘Bursa Textile Show’ Fuarı ilk kez kapılarını açtı. 3 gün sürecek fuara, UR-GE ve Ticari Safari projeleri kapsamında yaklaşık 50 ülkeden 350’e yakın iş insanı katılıyor.
BTSO, Türkiye’nin tekstil başkenti Bursa’da, sektöre hareket kazandıracak ihracat atağına devam ediyor. UTİB’in de destekleriyle düzenlenen fuar, 16 Kasım’a kadar Merinos AKKM’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarın açılış töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tekstil UR-GE Projesi kapsamında şimdiye kadar 4 ayrı alım heyeti programı düzenlediklerini dile getirdi.

 
“BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR”
BTSO Başkanı Burkay, Bursa’nın tekstilde Türkiye’nin en önemli marka şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti. BTSO olarak firmaların dış ticaret hacmini artıracak makro projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Burkay, fuara yaklaşık 50 ülkeden 350’den fazla iş insanının katıldığını söyledi. Tekstil sektöründe iş hacmine ivme kazandıracak fuarda 90’a yakın firmanın stant açtığını dile getiren Başkan Burkay, “Daha önce alım heyeti şeklinde gerçekleşen organizasyonlarımız, bu yıl ilk defa fuar kimliği kazandı. İş dünyası olarak ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonuyla firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
“GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ”
“BTSO olarak makro projelerimizin de katkısıyla Bursa’mız 1.000’e yakın ihracatçı firma kazandı.” diyen Başkan Burkay, şöyle konuştu: “Bursa Textile Show Fuarı, sektörümüzü hareketlendirecek, firmalarımızın dünyaya açılmasına da ciddi katkı sağlayacak. Başta AB ülkeleri olmak üzere Güney Amerika ve Kuzey Afrika’dan önemli alıcılar fuara katıldı. Yurt içinden markalarımızın da satın alma ekipleri organizasyonda Bursalı firmalarımızla buluşacak. Bursa’nın tekstil sektöründeki gücünü geleceğe taşıyacak fuarımız sektörümüz için güzel bir başlangıç oldu. Fuarımızın sektörümüze ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“BURSA, TEKSTİLİN BAŞKENTİ”
Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük tekstil üretim merkezi ve tekstil ihracatında dünyanın 7. büyük tedarikçisi konumunda olduğunu; son 20 yılda gelişen ve büyüyen Türkiye ile beraber sektörün de ciddi manada geliştiğini ifade etti. Tekstil sektörünün Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Canbolat, “Bu yılın Ocak-Ekim döneminde Türkiye geneli tekstil ihracatı yüzde 6'lık artışla 7 milyar dolara yükselmiştir. Bu göstergelerde tekstilin başkenti Bursa'nın çok önemli katkıları olduğunu unutmamak gerekir. Bursa'da tekstil sektörünün kadim bir geçmişi var. İpekyolu'nun önemli duraklarından biri olan Bursa, bu kadim geleneğinin bugün en modern şartlarda devam ettirmekte. Fuarımızın sektörümüze ve kentimize hayırlı olmasını diliyor, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“BTSO, BÜYÜK GÜÇ KATIYOR”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Textile Show Fuarı’nın "Bursa Büyürse Türkiye Büyür" mottosuna destek ve katkı verecek çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, “Bursa, dünya pazarında moda tekstil konusunda önemli bir konuma sahip. Küresel pazarın liderlerine kalite, tasarım ve yenilik odaklı ürünler sunuyor. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu organizasyonda bunu destekleyen önemli aşamalardan biri olacak. BTSO ve çok değerli iş adamları, deyim yerindeyse Bursa'nın pastasını büyütmek için elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.
160’DAN FAZLA ÜLKE, 2 MİLYAR DOLAR İHRACAT…
UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Bursa’nın Türkiye tekstil sektörüne ciddi katkı sağladığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bursa'da dünyanın dört bir yanına, 160'dan fazla ülkeye yılda 2 milyar dolarlık ihracat yapan bir tekstil sektörümüz var. Dünya standartlarının üstünde bir kalite bu yaptığımız ihracat. Kilogram başına 9,8 dolar gibi bir değerle ihracat yapıyoruz ve ekonomimize ciddi bir katkıda bulunuyoruz. Birliğimizin üyeleri de bugün burada fuarda yerlerini aldı. Başarılı olacağına inandığım fuarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
BURSA, DÜNYA RADARINDA
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri fuarda stant açan Bursalı firmaları ziyaret etti. Fuara başta AB ülkeleri olmak üzere Rusya, Belarus ve Ukrayna’nın yanı sıra Kolombiya, Hindistan, Peru, Meksika, Brezilya, Güney Afrika, Brezilya ve Kanada gibi uzak ülkelerden de yabancı iş insanları katılıyor. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.