SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Trafiği Rahatlayacak

KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA İNŞAAT BAŞLADI (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Trafiği Rahatlayacak
Bursa trafiğini rahatlatacak kavşakta çalışmalar başladı. İzmir Yolu'ndaki Mudanya Köprülü Kavşağı yıkılarak yerine kapsamlı bir kavşak inşa ediliyor.
 

 

 

 

Bursa'da İzmir yolunda yaşanan trafik çilesine çözüm olacak yeni Mudanya Köprülü Kavşağı'nda inşaat çalışmaları başladı. Karayolları tarafından yapılacak Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı okulların tatil olduğu 17 Haziran günü yıkılacak. Timsah Arena ve çevre yoluna giden yan yolları ise Büyükşehir Belediyesi yapacak.
Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı'nın trafiği çok rahatlatacak bir proje olduğunu ve inşaatına Karayolları'nın ihale ettiği bir firma tarafından başlandığını belirterek, "Bursa'nın İzmir batı çıkışında İzmir ve Mudanya istikametinde özellikle stadın yapılmasıyla trafik yoğunluğunu düzenleyecek bir kavşak inşa edilecek. Trafiği çok rahatlatacak. Köprülü kavşağın ayaklarının dörtlü olmasıyla Mudanya İzmir ve Stadyuma giriş çıkış bu köprü vasıtasıyla olacak. Acemler Kavşağı'ndan itibaren süre gelen tıkanıklığın önleneceğini ümit ediyoruz. Maç saatlerinde biraz önceden gelip erken davranılması durumunda da sıkıntı yaşanmayacak" dedi.
Stadyum'dan çıkıp Mudanya İzmir istikametine gitmek isteyen herkesin kendisine yol bulacağını anlatan Hüseyin Şahin, "Köprünün yıkılması işlemi 17 Haziran 2016 tarihinde okulların tatil olmasıyla başlayacak. Köprünün inşaatı için bir yıl öngörülüyor. Ancak bunun daha erken bitirilmesi için çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.
Öte yandan Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı’nda inşaat çalışması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından alternatif güzergahlar oluşturdu.
Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Bursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağında inşaat çalışmalarına başlandı. Birinci etap çalışmalarda, köprülü kavşağın yıkımı ve yapımı sırasında alternatif yol olarak kullanılacak olan yan bağlantı yollar ile bu yollar üzerinde yer alan köprünün inşaat imalatları tamamlanacak. İkinci etap çalışmalarda ise, kavşak alanında mevcut köprünün yıkım çalışmaları okulların tatile girdiği 17 Haziran 2016 tarihinden itibaren başlayacak ve trafik akışı alternatif güzergah olarak İzmir yönünden gelen araçlar için kavşak dışında oluşturulan yan yol ve raylı sistem güzergahının üzerinden geçerek şu an yapımına başlanılan yeni köprü kullanılarak kavşak kenarındaki güzergahtan sağlanacak. Mudanya yönünden şehir merkezine gidiş için ise yine Mudanya yolunun sağ kesiminde Nilüfer İlçesi Karaman Mahallesi eski UEDAŞ alanı içinde yapımına başlanacak olan yan yollar kullanılarak sağlanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.