SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 7 bin kişiye iş garantili eğitim

Bursa İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, bu yıl büyük bölümü istihdam garantili olmak üzere 158 branşta 7 bin 20 vatandaşa mesleki eğitim ku

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2013 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2013 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, bu yıl büyük bölümü istihdam garantili olmak üzere 158 branşta 7 bin 20 vatandaşa mesleki eğitim kursu açacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Vali Şahabettin Harput, lokomotif kentlerden Bursa’da sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü temin etmek ve iş arayan vatandaşları da meslek sahibi yapmaya çalıştıklarını aktardı.



Bunun için kamu ve özel sektör işbirliği ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün organizasyonunda yoğun bir çalışma başlattıklarını anlatan Vali Harput, “2013 yılında 158 branşta 7 bin 20 kişinin meslek eğitimi alması planlandı. 3 ila 6 ay arasında devam edecek bu kurslara katılacak kursiyerlere her gün 20 lire ücret verilmesi planlanıyor. Meslek kurslarının büyük bölümü istihdam garantili olacak. Ayrıca bin kişi için girişimcilik, 4 bin kişi için ise işbaşı eğitiminin yanında, 360 kişi için de toplum yararına çalışma programı uygulanacak.” dedi.


"158 BRANŞTA KURS"

Vali Harput, programın başta BTSO olmak üzere programın tüm meslek odaları, üniversiteler, sendikalar, Milli Eğitim ile Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüklerinin işbirliği halinde yürüteceğini bildirdi.

Vali Şahabettin Harput, kalifiye elaman ihtiyacı duyan sanayi ve hizmet sektörü ile iş arayan vatandaşların bu fırsattan yoğun olarak yararlanacağına inandığını sözlerine ekledi.

Program kapsamında 158 branşta verilecek eğitim programları; Ahşap doğrama, CNC makinesi operatörü, Ahşap kenar bantlama makinesi operatörü, Asansör bakım ve arıza elemanı, aşçı, aşçı yardımcısı, bayan terzisi, bilgisayar ağ işletmeni, bilgisayar bakım ve onarımcısı, Cam süsleyicisi, CNC operatörleri, Engelli bakım elemanı. Ayrıca geleneksel mesleklerden; Muhasebeci, nokta kaynak işçisi, oto boyacısı, oto döşemecisi, pazarlamacı, peynir imal işçisi, seramik sanatçısı, tornacı ve ütücü, tahta kaşık ustası, taş kesme ve oyma işçileri, halı dokuyucu gibi alanlarda kurs açılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.