SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 'bilim yaz kampı' başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Hedefimiz, idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmaktır" ded

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2014 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 'bilim yaz kampı' başlıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Hedefimiz, idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmaktır" dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesinin Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) koordinasyonuyla düzenlediği bilim yaz kampları 4 Ağustos'ta başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çocuklarla birlikte yetişkinlerin de yoğun ilgi gösterdiği BTM'nin çevre illerle birlikte 20 milyonluk nüfusa hitap ettiğini söyledi. Bilim adamlığının bir meslek değil, yaşam biçimi olduğunu aktaran Altepe, "Bilim merkezimizin en önemli etkinliklerinden biri de bu yıl 4 Ağustos'ta başlayacak. Hedefimiz, idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmaktır" dedi.

Altepe, doğa bilimleri kampıyla başlayacak etkinliklerde, 10 Ağustos'ta TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisinin, 19 Ağustos'ta robotik elektronik kampının, 26 Ağustos'ta ise Geleceğin Mühendisleri Akademisinin düzenleneceğini bildirdi. TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisinin Türkiye'de ilk kez Bursa'da, BTM tarafından açıldığını dile getiren Altepe, TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesinin desteğiyle başlatılan akademiye Bursa, İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlerden üstün zekalı 40 öğrencinin katılacağını, akademiyle ilgili kontenjanın dolduğunu kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.