SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da bir ilk, 'cerrahi navigasyon' ile ameliyat

Kulak burun boğaz operasyonlarında doktorlara büyük kolaylık sağlayan "cerrahi navigasyon" ile Bursa'da ilk sinüs ameliyatı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da bir ilk, 'cerrahi navigasyon' ile ameliyat
Kulak burun boğaz operasyonlarında doktorlara büyük kolaylık sağlayan "cerrahi navigasyon" ile Bursa'da ilk sinüs ameliyatı yapıldı.

Ameliyat sırasında cerrahlara yol haritası çizen ve daha önce de beyin cerrahisinde kullanılan cerrahi navigasyon artık kulak burun boğaz rahatsızlıklarında yapılacak operasyonlara yön verecek. İlk beyin cerrahisinde denenen sistem birçok alanda kullanılacak. Navigasyon cerrahi adı verilen sistemle Bursa'da ilk sinüs ameliyatı yapıldı. Doruk Bursa Özel Hastanesi'nde yaklaşık iki saat süren ameliyat başarıyla tamamlandı.
Ameliyatı yapan KBB Uzmanı Op. Dr Necmettin Uzunalioğlu, "Bu sistem daha önceleri beyin cerrahisi alanında kullanılıyordu. Kulak burun boğaz alanında yeni yeni kullanılmaya başlandı. Özellikle sinüs cerrahi alanında birçok fayda sağlıyor. Ameliyat anında oluşabilecek komplikasyonları tavsiye ediliyor. Ameliyat esnasında bilgisayar yardımıyla sinüsün nerede olduğunu, ne kadar yaklaştığımızı navigasyon aletiyle rahatlıkla tespit edebiliyoruz. Yanılma payı yaklaşık iki milimetre civarında. Bu da hem büyük kolaylık, hem de ameliyatların daha güvenli olmasını sağlıyor. Bursa bölgesinde sistem ilk olarak hastanemizde uygulandı. Ancak özel hastanelerde belli kısıtlamalar olduğu için sistem biraz pahalı. Sosyal Güvenlik Kurumu pahalı bir sistem olduğu için ek ödeme yapmıyor. Bu yüzden hastalara büyük bir yük getirebiliyor" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.