SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa'da bu tür provokasyonlara meydan vermeyeceğiz'

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde çıkan olaylarda başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan g

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bursa'da bu tür provokasyonlara meydan vermeyeceğiz'
AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde çıkan olaylarda başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan gencin yakınlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Vekil Yıldırım, provokatörlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini belirtirken, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise yoğun bakımdaki gencin beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarını yalanladı. 

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, iki gece önce Ulus ve Yavuzselim mahalleleride çıkan olaylar sırasında başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan 31 yaşındaki İlker Kaya'nın yakınlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 1 çocuk babası gencin yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Yıldırım, yoğun bakımdaki gencin yakınlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, Başhekim Mehmet Karadağ ile görüştü.

Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmaması temennisinde bulunan Vekil Yıldırım, "Burada bir senaryo ortaya koyuldu. Bursa'nın her mahallesinde kardeş kardeşe yaşayan insanlarımızı birbirine düşürmek gibi oyun tezgahlanıyor. Bursalılar olarak o oyuna düşmeyeceğiz. Kürt, Türk, göçmen bütün kesimlerin kardeşçe yaşadığı huzur şehri Bursa'da bu tür provokasyonlara meydan vermeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı olmayacak. Devletimiz tüm tedbirlerini aldı. Bizler mahallelerimizdeki insanlarımıza sükuneti telkin ediyoruz. Buradaki tahriklere meydan verilmemesini istiyoruz. Hiç kimsenin bu şehirde yaşayan insanları birbirine düşürmeye gücü yetmeyecektir. Bir takım odakların Türkiye'yi kaosa sürükleme dertlerini bertaraf edecek güce sahibiz. Her kesimle kardeşliğimiz sürecek, bunu bozmaya kimse yeltenmesin" dedi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Beynindeki ateşli silah yaralanması, dünyanın her yerinde hayati tehdit oluşturan bir sağlık meselesidir. Hastamızın, hayati tehlikesi var. Fakat beyin ölümü gelişmemiştir. Tedavisi sürmektedir. Hastamızın durumunu yoğun bakım şartlarında yakından izliyoruz. Hayati tehlikesi devam eden hastalar için çok ümitli konuşmak iyimser bir yaklaşım olur. Elbette ki ümidimiz var. Ancak şu anda geldiği durum itibariyle hastanın durumu daha stabil. Tansiyonu iyi, kalbi düzenli çalışıyor. Biz solunum desteği veriyoruz. Ve beyin ödemi sebebiyle de anti ödem dediğimiz beyindeki sorunları çözmeye yönelik tedavi yapıyoruz. Dünyanın her yerinde böyledir. Beyninde ödem olan hastalara beyin ameliyatı yapılamaz. O yüzden kurşun halen yerinde durmaktadır. Bu da hastanın hayati tehlikesinin devam ettiğini göstermektedir. Ancak şu anda hastanın genel durumunda önemli bir değişiklik olmamıştır. Olduğu zaman biz bunu herkesle paylaşacağız" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.