SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hafta sonu evlenmek el yakıyor

 Bursa merkezdeki nikah salonları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor. Hafta sonları belediyelerin nikah salonlarında yer bulmak mümkün olm

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da hafta sonu evlenmek el yakıyor
 Bursa merkezdeki nikah salonları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor. Hafta sonları belediyelerin nikah salonlarında yer bulmak mümkün olmazken, astronomik salon fiyatları yeni evlenenleri zor durumda bırakıyor. 

 

 
Merinos Parkı içerisinde Osmangazi Belediyesi'nin büyük salonu hafta sonu her gün 30'ar nikahla rekor kırıyor. Tren garındaki salonda fiyatları düşük tutan Osmangazi Belediyesi, nikah merasimlerinden alınan ücretlerle kasasını dolduruyor. Ancak buna rağmen cumartesi ve pazar günü salonda dünya evine girmek isteyenlerin 2-3 ay önceden rezervasyon yaptırması gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ta yıkılan nikah sarayından sonra salon fiyatları astronomik rakamlara ulaştı.
Osmangazi Belediyesi encümen kararı ile 2016 yılı nikah salonu fiyatlarını hafta içi 105 lira olarak belirlerken, hafta sonları büyük salonun fiyatı saatine göre 410 ila 860 lira arasında değişiyor. Sabah 11:00-12:00 arası 410 lira olurken, 12:00-17:30 arasındaki saat diliminde 680 lira, 18:00-19:30 arasında 860 lira ücret alınıyor. Etibank Caddesi başındaki tren istasyonu salonunda ise 310, 440 ve 615 lira fiyatla nikah merasimi yapılabiliyor.
Vatandaşlar şehir merkezinde Osmangazi'deki bu yığılmanın önüne geçmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de Kültürpark'ın araç trafiğine müsait bir köşesinde nikah sarayı yapmasını istiyor. Hafta sonu ücretleri sebebiyle kendi masrafını kısa sürede amorti edebilecek olan salonların hafta için değişik konferans ve kültür faaliyetler için de ücretsiz tahsis edilebilecek tarzda planlanabileceğini anlatan vatandaşlar, "Bu tip toplanma mekanlarına şehir merkezinde ihtiyaç var" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.