SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da HDP davasında sanıklara şok!

Bursa’da aralarında HDP Meclis Üyesi Nadiye G.’nin de bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkem

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2017 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2017 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da HDP davasında sanıklara şok!
Bursa’da aralarında HDP Meclis Üyesi Nadiye G.’nin de bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde HDP Meclis Üyesi Nadiye G., ESP İl Başkanı Birol G., İdris Y., Rıza Ç. ve Ufuk K. hakkında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma’ suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, parti faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi. Sanıklar, yapılan eylemlerin bir örgüt baskı ve talimatıyla değil, parti faaliyetlerine dair yaptıklarını ve buna dair yapılan eylemlerin suç teşkil etmediğini ifade ederek, tahliyelerini talep etti.
Cumhuriyet savcısı, sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller olduğunu, adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağını belirterek, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.