SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 'Ümmet İftarı'

İçişleri Bakanı Efkan Ala (fotoğrafta), Hüdavendigar Kent Parkı'nda, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen "Ümmet İftarı"nda konuşma yaptı. ( Büşra Nur Özcan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 'Ümmet İftarı'
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Tek arzu ettiğimiz şey, sistemi de değiştirelim. Artık seçimler geldiğinde tereddütlü bir demokrasiden garantili bir demokrasiye geçelim." dedi.
 

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hüdavendigar Kent Parkı'nda, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen "Ümmet İftarı"nda yaptığı konuşmada, İslam dünyasında 1 milyar 700 milyon insanın sıkıntı içinde bulunduğunu ve arzu edilen durumda olmadığını söyledi.Dünyanın çeşitli ülkelerinde Müslümanların ruhen "yetim" gibi hayatlarını sürdürdüğünü belirten Ala, "Sesleri uluslararası platformlarda daha gür çıkmıyor, dertleri dile getirilmiyordu. Bir parçalanmışlık ve sıkıntı içindeydiler ama büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye, kardeşlerimizin sıkıntılarını dile getirme, haklarını arama liderliğini üstlenmiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin çok çeşitli platformlarda bu 1 milyar 700 milyon Müslüman'ın varlığını hissettirdiğini ve sorunlarını dile getirerek çözüm önerileri sunduğunu dile getiren Ala, şöyle devam etti:"Bunu siz, el birliğiyle inşa ettiğiniz Türkiye'den çıkardınız. Bu bakımdan Türkiye'de bu tarz bir araya gelmeler, yeryüzündeki kardeşliğimizin ümidine yansımaktadır. Bunun için biz kendi içimizde birlikteliği mutlak suretle sağlamalıyız. Şu anda 3 milyon insan, bizim misafirimiz. Yanı başımızdaki Suriye, yanmaktadır. Kardeşiniz olarak AB ülkeleriyle, onların içişleri bakanlarıyla yaptığımız toplantılarda hep şunu gördüm, 'Orada bir ülke yanıyor ama dumanı gelip bizi rahatsız etmesin' anlayışı içindeler. Biz de sizleri temsilen şunları söyledik, 'İnsanlığa düşen, o yangını yerinde söndürmektir. O yangının dumanını isteseniz de engelleyemezsiniz. Gelin el birliği yapalım. O yangını yerinde söndürelim. İnsanlar orada heder olmasınlar'. Ama maalesef bunu dinletmek kolay olmuyor. Çünkü bu, bir medeniyet sorunu."

Ala, "Merak etmeyin içeride, dışarıdan bizi yönetmeyi beceremeyenler, içeride iyi yönetimi görünce orada kurguladıkları ve burada kullandıkları maşalarla önümüzü terörle, paralelle, müdahalelerle, darbe teşebbüsleriyle kesmeye çalışıyorlar. Allah'ın izniyle Türkiye'deki birliktelik bunları aşacak kapasitededir." ifadelerini kullandı.

"MİLLET 'EVET' DERSE ÖNÜMÜZDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ"

Türkiye'de birçok problemi çözdüklerini vurgulayan Ala, şunları kaydetti:"Çok engelleri kaldırdık ve yolumuza devam ettik. Yeter ki bu bilinç olsun, yine problemleri çözüp yolumuza devam edeceğiz. Tek arzu ettiğimiz şey, sistemi de değiştirelim. Artık seçimler geldiğinde tereddütlü bir demokrasiden garantili bir demokrasiye geçelim. Çünkü her seçimde 'Koalisyon mu olacak, istikrarlı gidecek mi gitmeyecek mi?' tartışmaları olmasın. Türkiye'nin bütünlüğü, üniter yapısı içinde getirelim başkanlık sistemini. Atık seçimlere giderken sonuç belli olarak gidelim. İstikrarın çıkacağı yüzde 100 olsun. Tereddütün yerini garanti alsın."

Ülkenin birlik ve bütünlüğüyle "tek devlet, tek bayrak, tek ülke ve tek millet" anlayışı içinde sistemi dönüştürmek istediklerini aktaran Ala, "Milletin daha hızlı ve garantili bir demokrasi içinde kalkınmasını ve bunun önüne hiçbir engelin çıkmamasını sağlayacak bir sistem arayışı içindeyiz. Bunu da milletle paylaşıyoruz. Millet 'evet' derse önümüzde hiçbir güç duramaz, gerisi laf-ı güzaftır. Milletin takdiri neyse o da bizim başımızın üstündedir." değerlendirmesinde bulundu.Bakan Ala, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş, çorba, yoğurt, ekmek ve su ikram edilen iftar programının ardından parkta, akşam namazını kıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.