SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Suriye'ye 15 tır yardım

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, MÜSİAD, BİHMED ve hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 13 TIR’da

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan Suriye'ye 15 tır yardım
Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, MÜSİAD, BİHMED ve hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 13 TIR’dan oluşan yardım konvoyu, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.
Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden buyana yardımseverliğini en iyi şekilde gösteren Bursa, yardımlaşma ve paylaşmanın öne çıktığı Ramazan ayında da Suriye konusundaki duyarlılığını en iyi şekilde gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, MÜSİAD, BİHMED ve hayırseverlerin katkılarıyla ağırlığı gıda maddelerinin oluşturduğu 13 TIR yardım malzemesi toplandı. Toplanan yardımlar Büyükşehir Belediyesi’nin Arabayatağı’ndaki yerleşkesinde düzenlenen törenin ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye’ye yolcu edildi.
TIR’ların uğurlanması töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, rahmet, bereket, yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan’ın anlamına yakışan güzel bir organizasyonu hayata geçirdiklerini söyledi. İyi günde herkesin dost olduğunu, önemli olanın dostluğu kötü günde göstermek olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bizler burada Ramazanımızı huzur içinde geçirirken, çevremizde İslam alemi üzerine ateş düşmüş. Irak, Mısır, Filistin ve Suriye’deki ateş, hepimizi yakıyor. Türkiye ve Bursa olarak ilk günden beri Suriye’ye desteğimizi veriyoruz. İHH’nın organizasyonunu bizde Büyükşehir Belediyesi olarak 3 TIR’la destek verdik. Suriye’de zulüm bitene kadar yardımlarımız devam edecek” diye konuştu. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise, bugün 194’üncü TIR’ı bölgeye gönderdiklerini hatırlattı. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında her güne 1 TIR gönderdiklerini belirten Kaptan, “Bu Ramazan da 17’nci TIR’ımızı yolcu ediyoruz. İnşallah hayırseverlerimizin de destekleriyle hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağız” dedi. Konuşmaların ardından Suriyeli mazlumlar için hazırlanan 13 TIR’dan oluşan yardım konvoyu dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.