SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı firmalar BTSO organizasyonuyla Dubai'de

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN (BTSO) ORGANİZASYONUYLA BURSALI FİRMALAR AUTOMECHANİKA DUBAİ OTOMOTİV FUARI’NI ZİYARET ETTİ. (FATİH AK/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı firmalar BTSO organizasyonuyla Dubai'de
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) organizasyonuyla Bursalı firmalar Automechanika Dubai Otomotiv Fuarı’nı ziyaret etti.
Küresel Fuar Acentesi Projesi ile bugüne kadar 100’ü aşkın fuar organizasyonuyla 4 bini aşkın üyesini buluşturan BTSO, Bursalı firmaların ihracatını artırmaya dönük çalışmalarını sürdürüyor. Makine sektöründe faaliyet gösteren 30’a yakın firma temsilcisi BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener başkanlığında Dubai’de düzenlenen Automechanika Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Ve Aksesuarları Fuarı’na çıkarma yaptı.
Otomotiv parça ve bileşenleri, lastikler ve aküler, elektronik sistemler, aksesuarlar, tuning, tamir, bakım, servis istasyonları ve araç yıkama gibi farklı ürün gruplarını bir çatı altında buluşturan fuar sektörün en önemli buluşmaları arasında gösteriliyor. Otomotiv sektöründe Orta Doğu’nun en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Automechanika, alıcılar, üreticiler, distribütörler ve tedarikçiler için büyük bir önem taşıyor.
76 Türk firmasının stant açtığı fuarı ziyaret eden BTSO heyeti sektörlerinin bu en önemli buluşmasında son teknolojileri ve yeni ürünleri yakından inceleme fırsatı yakaladı. Fuar alanında gerçekleştirilen B2B etkinliklerine de katılan firmalar yeni iş birliklerinin yollarını aradı. Turkish Business Council kurumunu ziyaret eden BTSO heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili pazar bilgileri, şirket kuruluşları ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi aldı.
Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 2017 yılına hızlı bir başlangıç yaptıklarını ifade etti. Proje ile 2017 yılının ilk 4 ayında 13 ayrı fuar organizasyonu düzenlediklerini hatırlatan Şener, “Bu organizasyonlarımız firmalarımızın ihracatına önemli katkılar sunuyor. Yılın ilk 4 ayında Türkiye’nin ihracatı yüzde 6,7 artarken, Bursa’nın ihracatı ise yüzde 13,5 artış gösterdi. Yalnızca son 3 yılda kentimize 800 yeni ihracatçı kazandırdık” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.