SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı Otomotivciler Amerika'yı Yeniden Keşfediyor

Bursalı otomotiv ihracatçılarının yeni hedefi Meksika oldu. Otomotiv İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Meksika ile serbest ticare

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2013 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2013 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı Otomotivciler Amerika'yı Yeniden Keşfediyor
Bursalı otomotiv ihracatçılarının yeni hedefi Meksika oldu. Otomotiv İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Meksika ile serbest ticaret anlaşması yapılması halinde ihracatı beklenenin üzerinde artıracaklarını ve rekabetçilik anlamında avantaj sağlayacaklarını söyledi. 


Otomotiv Endüstrisi Amerika’yı yeniden keşfediyor. Türkiye’nin ihracat şampiyonu Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Meksika’da ‘PAACE Automechanika Mexico’ fuarına 11 firma ile milli katılım sağlayarak bu ülkede iş imkanlarını değerlendirdi.
Türk heyeti, fuara katılımın yanı sıra, bu ülkenin ekonomi bürokrasisinin üst düzey yöneticileriyle de görüşmeler yaptı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Meksika ile bir serbest ticaret anlaşması (STA) yapılması halinde ihracatın ve iş ortaklıklarının beklenenin üzerinde artacağına inandıklarını ifade etti.
3 MİLYON ARAÇ ÜRETİLİYOR
Fuara katılan Türk heyetine başkanlık eden OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Meksika’da 3 milyon adet araç üretildiğine işaret ederek, “Meksika, Latin Amerika’nın ikinci, dünyanın 8. büyük otomotiv sanayi. Bugünkü üretimlerini kademeli olarak orta vadede yüzde 20 yükseltmeyi planlıyorlar. Burada 31 milyon adetlik araç parkı var ve bu bize yedek parça anlamında da büyük fırsatlar sağlayacak. Ayrıca yan sanayilerinin güçlü olmaması bizim için avantaj olarak görülüyor” diye konuştu.
Sabuncu ayrıca otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve Türk - Meksika İş Konseyi yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini de kaydetti.
ANLAŞMA İMZALANIRSA İHRACAT HIZLANACAK
Sabuncu, serbest ticaret anlaşması için olumlu izlenimler edindiğini aktararak, “Meksika’da da otomotiv sektöründe vergiler çok yüksek. STA imzalanması halinde Türkiye’nin Meksika’ya ihracatı beklenenin ötesinde gelişecek. Bu ülkede rekabetçiliğimiz artacak. İlk kez katıldığımız fuar bunun bir göstergesi. İkili görüşmeler gerçekleştiren firmalarımız buradan olumlu izlenimlerle ayrıldı” dedi.
Yeni pazar arayışlarını her platformda sürdüren OİB, PAACE Automechanika Mexico fuarına katılan Türk firmaları aracılığıyla süspansiyon sistemlerinden fren takımlarına, conta setlerinden kompresör ekipmanlarına kadar sektörle ilgili birçok ürünün sergilenmesini sağladı.
Halen Volkswagen, Ford, Toyota, Fiat, Honda, Nissan gibi birçok ana sanayinin üretim yaptığı Meksika’nın Türk otomotiv endüstrisine benzerliği dikkat çekerken, bu ülkeye yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artışla 26 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.