SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalılar Müze Kart alamıyor

Canan GÜLEÇ Bursa’da 3 aydır makine arızası ya da restorasyon gibi sebepler nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzel

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2018 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2018 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalılar Müze Kart alamıyor
Canan GÜLEÇ
Bursa’da 3 aydır makine arızası ya da restorasyon gibi sebepler nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzelerin ücretsiz gezilmesini sağlayan Müze Kart verilmiyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının, “müze müze gezdiren kart” olarak tanıttığı Müze Kart, Bursa’da 3 aydır verilmiyor. Tatil sezonunda Bursalıların bu mağduriyeti yaşamasının nedeni ise kartın alınabileceği yetkili müzenin tadilata alınması ve kartı basacak makinenin bozuk olması. Kartla ilgili yaşanan sorunun çözümü için ulaşılabilecek en yetkili kurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ancak burada da vatandaş yanıt yerine başka bir birime yönlendiriliyor.
3 AYDIR KART VERİLMİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bursa’da müze kart için gösterilen adres, İslam Eserleri Müzesi. Buranın tadilatta olması nedeniyle kart basım işi, kent merkezinde olmadığı halde, Mudanya Mütareke Evi Müzesi’ne devrediliyor. Şimdilerde kart almak isteyenler, “makine bozuk, kart veremiyoruz” yanıtı alması için Bursa Arkeoloji Müzesi’ne yönlendiriliyor. Tatile çıkmadan önce Müze Kart almak isteyen Bursalılarsa 3 aydır bu müzeler arasında çözüm arıyor.
MÜZE KAPALIYSA, MÜZE KART DA YOK
Bursa’da çözüm bulamayınca bakanlığa bağlı Müze Kart servisini arayanlar da ilginç bir yanıtla karşılaşıyor. Bakanlık görevlisi, Bursa’da kartın verileceği ve o kartla gezilebilecek adres olan İslam Eserleri Müzesi’nin tadilatta olmasını hem sorun hem çözüm olarak sunuyor; “Müze tadilatta olduğundan kart verilemiyor; kartla gezilecek müze kapalı olduğundan verilse de kentte pek işe yaramayacak” sonucu çıkıyor.
BAŞVURU ONLİNE AMA HİZMET GECİKMELİ
Bozuk makine ve tadilattaki müze nedeniyle kart alamayan Bursalılar için yetkililerin sunduğu çözüm, “online başvuru”. Ancak, internet üzerinden yapılan başvuru sonrasında cep telefonuna indirilebilen bir uygulama yerine ortalama 5 gün kartın posta ile gelmesini beklemek gerekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.