SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa'nın huzurunu bozdurtmayız'

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2 milyonluk Bursa'nın huzurunu 200 kişiye bozdurtmayacaklarını belirterek, "Devlete ve vatana kalkan el mutlaka kı

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2 milyonluk Bursa'nın huzurunu 200 kişiye bozdurtmayacaklarını belirterek, "Devlete ve vatana kalkan el mutlaka kırılır ve kırılacaktır. Ama bu eli mutlaka devlet kıracaktır. Devlet adına başkaları değil. Güvenliği devlet olarak sağlayacak gücümüz de var, kararlığımız da . Hiçbir suçun cezasız kalmayacağını herkes bilsin. Olaylarla ilgisi tespit edilen kişilere yönelik bu akşamdan itibaren gözaltılar başlayacak" dedi. 

Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde yaşanan olaylar üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Vali Harput, "Bir grup BDP yanlısı genç, AK Parti binasına siyah çelenk koymak üzere harekete geçmişler. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi polis ilimizde de bu harekete izin vermedi. Daha sonra orada devlet aleyhinde atılan sloganlar karşıt grupları tahrik etti. Karşıt gruplar da bu göstericilerle karşı karşıya gelmek suretiyle yoğun bir hareket yaşandı. Polis müessif olayları önlemek için yoğun çaba sarf etti. Polisten kaçan bazı gruplar taş sopalarla zarar vermeye başladı. Daha sonra polisin tam hakimiyetini sağlamasıyla olaylar yatışmış gibi görülmekle beraber, ikinci gün, yeniden ikinci saatlerinde yine karşıt gruplar arasıda benzeri hasideler yaşandı. Yine mahalle aralarında bir birlerine zarar vermek şeklinde devam etti. Geç saatlerde yine engellendi, ileri gelen vatandaşlarımızın da katkılarına teşekkür ediyorum. Ancak ikinci ve üçüncü gün bu olayların olmayacağı konusunda hemfikir olunduğu ortamda dün akşam saatlerined maalesef yeniden yaşanmıştır. Ciddi bir huzursuzluk meydana geldi. Bu üç gün içinde meydana gelen olaylarda bir vatandaşımız ağır yaralı olmak üzere toplam 10 kişinin hafif yaralandığını belirtmek istiyorum" diye konuştu.

"BURSA'NIN HUZURUNU BOZDURTMAYIZ"
Bursa'nın huzurunu bozdurtmayacaklarına dikkat çeken Harput, "Bütün bu olaylarda aktif olarak yer alan kişilerin toplam sayısı 200 civarındadır. Bunların destekçileriyle beraber bu sayı 800'ü bulmaktarır. Bu iki tarafından toplam sayısıdır. Bursa'da 2 milyon insan yaşıyor. Türkiye'nin en huzurlu ve refah şehri olan Bursa'da mevcut huzur ve güveni 200 kişilik bir guruha bozdurtmayız. Büyük bir olgunlukla, tahriklere kapılmadan, Bursa'nın huzurunun bozulmaması için aklı selimle davranan vatandaşlarıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. Esasen 3 gün önce iki bayramı bir arada kutladık. Her iki bayram bizim çimontosudur dedik. Hepimizi aynı şemsiye altında aynı bağlarlarla bağlayan bağdır" şeklinde konuştu.

"SOSYAL MEDYAYLA TAHRİK YAPANLAR TAKİPTE"
Bu konuda MİT, emniyet, askeriye ve belediye yetkilileriyle geniş bir toplantı yaptıklarını, olayların sebeplerini, kimlerin iştirak ve tahrik ettiğini görüştüklerini anlatan Harput, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugünden itibaren hassas bölgelere ciddi bir kuvvet takviyesi yapıldı. Biz polis devleti görüntdüsü vermek istemeyiz. Ama gerektiğinde de polisi, jandarmayı en iyi şekilde, hem görülecek, hem görevini en güçlü yapacak şekilde ihtiyaç duyulan yerlere yığarız. Bugün ikindiden itibaren çok ciddi olarak, kuş uçurtmayacak şekilde bu ekipler görev yapacak. Bunun dışında sosyal medyayla halkın tahrik edildiğini görüyoruz. Bu yakın takibimizde. Kitleleri olay çıkarmaya teşvik suçu mahiyetinde olması bakımından, aynı zamanda benzer olaylara yol açmaması için, emniyet ve adli merciler tarafından sosyal medya yakın takibe alındı. Bu konuda kimin yanlışı varsa hesabı sorulacak. Açık ve gizli yerlere kamera sistemleri konuldu. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Ben yapıyorum, kimse görmez diyemeyecek, kaçamayacak. Bilinen kameraların yanına gizli kameralar da koyduk. Toplumun huzununu bozmak isteyen kötü niyetli porovokatörlerin kanunun yakasına yapışması sağlanacak. Polis, jandarma ve adli merciler arasında güçlü bir koordinasyon sağlanarak, olaylara karışanların anında enselenip hemen adli mercilere intikal ettirilmesi konusunda tam bir mutabakat sağlanmıştır".
Toplumda söz sahibi olanlardan da istifade edeceklerini anlatan Harput şunları söyledi:
"Ayrıca akil insan dediğimiz, toplum üzerinde söz sahibi vatandaşlarımızla toplantılar yaparak, bunların kendi bölgelerinde nüfuzlarını kullanarak benzeri olayları engellemesi noktasında onlardan istifade edeceğiz".


GÖZALTILAR BU AKŞAM BAŞLIYOR
Olaylara karışanların gözaltına alınmaya başlayacağını açıklayan Harput, "Olaylarla ilgisi tespit edilen kişilere yönelik bu akşamdan itibaren gözaltılar başlayacak. Bu konuda sayı veremeyeceğim. Maksadımız şehrimizin ve ülkemizin huzurudur. Hiçbir insanımızın ayağına diken batmasına katlanamayız. Bir vatandaşımızın ayağına batan diken, bizim yüreğimize saplanan hançerdir. Masum insanlara ideolojik emellerini tatmin için zarar verenlere müsaade ve müsamaha söz konusu değildir. Devlete ve vatana kalkan el mutlaka kırılır ve kırılacaktır. Ama bu eli mutlaka devlet kıracaktır. Devlet adına başkaları değil, bunun altını çiziyorum. Herkes devlete salim bir akıllı, yanlışa destek vermeyerek, yanlışın devlet tarafından düzeltilmesini sağlayacaktır. Güvenliği devlet olarak sağlayacak gücümüz de var, kararlığımız da var. Hiçbir suçun cezasız kalmayacağını herkes bilsin. Hukuk devletinde elbette anında infaz olmaz. Ama doğru işleyen adalet çalışır ve suçlunun mutlaka cezasını verir ve verecektir. Vatandaşlarımızdan özellikle sabır ve metanetlerini bozmadan işlerinin başında huzur içinda çalışmalarını rica ediyorum. Devlet bu yanlışı yapanlara bunun hesabını mutlaka soracak ve onlara gereken cevabı verecektir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.