SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın Tunuslu kardeşi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tunus’un Kirouan Belediyesi adasındaki kardeşlik protokolü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığ

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Tunuslu kardeşi
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tunus’un Kirouan Belediyesi adasındaki kardeşlik protokolü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle imzalandı. Başbakan Erdoğan, kardeşlik protokolüne imza koyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik etti. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tunus temasları sırasında Tunuslu 27 belediye ile Türkiye'den 27 belediye arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, sembolik olarak başkent Tunus'un anahtarının verildiği törende Bursa Büyükşehir Belediyesi de Tunus’un Kirouan Belediyesi ile kardeş oldu. İki şehir arasındaki kardeşlik protokolüne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kirouan Belediyesi Başkanvekili Ahmed Amri imza koydu. Başkan Altepe, Büyükşehir’in kardeşleri arasına son eklenen Kirouan’ın Belediye Başkanvekili Ahmed Amri’ye Bursa’yı temsil eden kılıç kalkan plaketi verdi. İmzaların atılmasından kısa süre sonra kardeşlik protokolünü imzalayan bütün belediyelerin temsilcileriyle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi de kardeş şehirlere yaptığı hizmetlerden ötürü tebrik edip, bu kardeşliğin hayırlı olmasını diledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanlar başta olmak üzere özellikle Osmanlı coğrafyasında yer alan kardeş şehirlere önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Tunus’la imzalanan protokolün de kağıt üzerinde kalmayacağını, Tunus’ta da Bursa’dan izler bırakacaklarını söyledi. Bursa ile kardeşlik ilişkisi bulunan yurtiçi veya yurtdışındaki bütün şehirlere alt yapı, çevre, tarihi kültürel miras ya da sosyal proje olmak üzere yapılabilecek her türlü yatırımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, aynı hassasiyetin bundan sonra Tunus için de gösterileceğinin altını çizdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.