SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya 22 yeni Hakim 8 Cumhuriyet Savcısı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri yayınlandı. Bursa'ya 22 yeni hakim ve 8 Cumhuriyet Savc

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'ya 22 yeni Hakim 8 Cumhuriyet Savcısı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri yayınlandı. Bursa'ya 22 yeni hakim ve 8 Cumhuriyet Savcısı atanırken, 8 hakim ve 4 Cumhuriyet Savcısı ise başka illere tayin edildi.

Bursa Adliyesi'nde görevli hakimler Üzeyir Tosun, Tülin Ertuğrul Özkan, Tülay Berber, Ramazan Demiryürek, Yaşar Çelenk, Önder Kanyılmaz, Yahya Kemal Akbaş, Feyza Akbaş ile Cumhuriyet Savcıları Selim Berber, Güner Aydemir, Taner Aksakal  ve Fatih Güngör  başka illere atandı.
Bursa 3. İcra Mahkemesi Hakimi Önder Kanyılmaz  Antalya  Hakimliği'ne, Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yahya Kemal Akbaş İzmir  Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na eşi hakim Feyza Akbaş Karşıyaka Hakimliği'ne tayin oldular. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Yılmaz , Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.

Atama HSYK resmi web sitesinden duyurulurken sitede yer alan açıkamada, "2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 05 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklanmıştır. Kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kur'a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır. Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar kararname takviminde belirtildiği üzere 15 Haziran 2016 tarihinden itibaren gönderilecektir. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verildi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.