SON DAKİKA
Hava Durumu

'Büyükorhan Turizmle Büyüyor Projesi' tanıtıldı

Büyükorhan ilçesinde, belediye tarafından projelendirilerek Bursa, Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansınca (BEBKA) 2015 yılı Kırsalda Ekonomik K

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2015 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Büyükorhan Turizmle Büyüyor Projesi' tanıtıldı
Büyükorhan ilçesinde, belediye tarafından projelendirilerek Bursa, Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansınca (BEBKA) 2015 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmesi onaylanan Büyükorhan Turizmle Büyüyor Projesi"nin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.
 

Belediye Düğün Salonu'ndaki toplantıda konuşan Kaymakam Vekili Mehmet Yıldız, turizmin önemine dikkati çekti.

Görecik Yaylası'nda kurulacak tesisle yerli ve yabancı turistlerin ilçeye çekilmesi, Büyükorhan'ın adının yurtiçi ve yurtdışında daha fazla duyurulması ve doğal güzelliklerin gözler önüne serilmesinin amaçlandığını belirten Yıldız, "Bu proje hem ilçemizin kalkınmasına fayda sağlayacak, ekonomik getirisi olacak hem de ilçemizin tanıtımını yapacaktır. Bu güzel projeyi ilçemize kazandıran Büyükorhan Belediyesi ile BEBKA yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Taş da toplam bütçenin 373 bin 115 lira olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında Görecik Yaylası'nda otantik kıl çadırlar, yapay gölet, çocuk oyun alanları, piknik alanları ve birçok değişiklikler yapılacak. Bu proje ile ilçemizde eko turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar sırasında Görecik Yaylası'nın doğallığı hiçbir şekilde bozulmayacak. Proje tamamlandığında ilçe ve bölge turizmine büyük katkıları olacak. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.