SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'den Bursa'ya güvenlik desteği

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yunuslardan istek Büyükşehir’den destek’ projesi kapsamında Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edilen ara

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir'den Bursa'ya güvenlik desteği
Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yunuslardan istek Büyükşehir’den destek’ projesi kapsamında Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edilen araçlar törenle teslim edildi.

Araçların teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın her anlamda huzur şehri haline gelmesini önemsediklerini vurgulayarak, “Şehrin bütün kurumlarıyla birlikte çalışmayı önemsiyoruz. Bursa’da yaşamak bir şans, hizmet etmek ise bir onur” dedi. Altepe, “Şehrin her sıkıntısı bizleri ilgilendiriyor. Önceliğimiz şehrin esenlik ve güven içinde olmasıdır. Emniyet güçlerimiz, Bursa’nın güveni ve huzuru konusunda yoğun emek sarf ediyor. Kamu nizamını ve halkın düzenini sağlayan, düzenli toplum hayatının yaşanmasını temin eden emniyet teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyorum. Yerel yöneticiler olarak şehrin huzur kenti olması için bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Altepe, polisin olaylara anında müdahalesinin önemine işaret ederek, “Bursa Emniyet İl Müdürlüğü’müzün bizden talep ettiği, polisimizin görevini daha hızlı ve verimli yapabilmesine katkı sağlayacak olan 8 motosiklet ve 2 binek aracı yunuslara teslim ediyoruz. Her şey Bursalıların mutluluğu için. Araçlarımızın kentin huzuruna katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kent güvenliğinin önemine dikkat çeken Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Büyükşehir Belediyesi’nin kentin her alanındaki soruna el atmasının takdire şayan olduğunun altını çizdi. Kentlerdeki en önemli ihtiyacın öncelikle güvenlik olduğunu ifade eden Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yunuslara verdiği araçların kent güvenliğine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. Bursa’da sorunlu mahallelerin bulunduğuna işaret eden Vali Karaloğlu, bu tür bölgelerde vatandaşların polisi daha çok görmeyi ve kendilerini daha fazla güvende hissetmeyi istediklerini kaydetti. Vali Karaloğlu, ihalesi yapıldığı takdirde 1 milyon TL’lik yeni bir kamera sisteminin daha Bursa’ya kazandırılması halinde kentin güvenliğinin de güç kazanacağını ifade ederek, “Olaylara daha hızlı müdahale edebilmek için yunuslara ihtiyaç var. Yunuslarımızın sayısını artırdık, daha da artıracağız. Sorunlu mahallelerimizde polisi daha görünür kılacağız. Kötü niyetliler de korksunlar artık, eskisi gibi rahat dolaşamayacaklar. Büyükşehir Belediyesi’ne bu önemli araç desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Halka en iyi hizmeti vereceğiz, bundan böyle Bursa daha güvenli bir şehir olacak, yaşam kalitesi artacak” şeklinde konuştu.

Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise araç desteğinin önemini vurgulayarak, “İllerde güvenlik ve huzur önemlidir. Teşkilatın güçlenmesine destek veren Başkan Altepe’ye teşekkür ediyoruz. Bursa’daki güzel huzur ortamının devamını sağlamak üzere bize verilen desteğe layık olacak hizmetlere imza atacağız” dedi. Konuşmaların ardından yunuslar Vali Karaloğlu, Başkan Altepe ve İl Emniyet Müdürü Durmuşlar’a yunus yeleği ve kep armağan etti. Yunuslara armağan edilen motosikletli ekiplerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından da araçların devir teslim protokolü imzalandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.