SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar bir taşla çok kuş peşinde! 

İş adamı Cavit Çağlar’ın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Sifaş ve Polylen fabrikalarının arazisine rezidans ve AVM yapma girişimleri sonuç

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar bir taşla çok kuş peşinde! 
İş adamı Cavit Çağlar’ın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Sifaş ve Polylen fabrikalarının arazisine rezidans ve AVM yapma girişimleri sonuç vermeyince, bu kez “Özel üniversite kuracağım” diyerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.  Çağlar, üniversite havucuyla istediği imarı alıp, Bademli’deki villalarını da kampus adı altında kurtarma çabasında.

İş adamı Cavit Çağlar’ın devlete olan borçlarına karşılık TMSF’nin el koyarak TOKİ’ye devrettiği OSB’deki Sifaş ve Polylen arazilerine AVM ve rezidans yapmak için olmadık yollar denemeye devam ediyor. OSB’yi bypass ederek TOKİ’ye plan hazırlatan ancak bu girişimi de yargıdan dönünce bu kez kamuoyu oluşturmaya yönelen Çağlar,  Bursa’nın ilk özel üniversitesini bu araziye yapacağını açıkladı. Ancak Çağlar, burada tam olarak algı operasyonu yaptı. Rezidans ve AVM’ye imar alabilmek ve araziyi OSB dışına çıkarmak için bu yola giden Çağlar, ayrıntıları vermedi.

KENDİ GAZETESİ’NDE DEŞİFRE OLDU

Çağlar’ın niyeti, yapacağı rezidans ve AVM’nin olduğu binanı bir ofisini özel üniversite rektörlüğü yaparak istediği imarı almak ve bu konuda da kamuoyundaki tepkileri perdelemek. Ancak Cavit Çağlar’ın niyetini sahibi olduğu Olay Gazetesi’nde köşe yazarı olan Ahmet Emin Yılmaz’ın birkaç gün önce kaleme aldığı yazının satır aralarında deşifre oldu. Ahmet Emin Yılmaz, “Çağlar’dan Bursa’ya ilk özel üniversite müjdesi” başlıklı yazısında Polylen ve Sifaş’ın arazisinde üniversitenin kurulacağı müjdesini Çağlar’ın verdiğine işaret ediyor. Devamında ise üniversitenin kampusunun Bademli’de Çağlar Ailesi’ne ait villalardan oluşan sitenin olacağını ifade ediyor.

İŞTE YILMAZ’IN YAZISININ O BÖLÜMÜ

Yılmaz’ın patronuna övgüler dizdiği ve kamuoyundan saklanan gerçeği açık ettiği yazı şöyle; “Duygusal bir gece oldu Cavit Çağlar için. Yıllarca omuz omuz mücadele verdiği, ticaret yaptığı büyük tekstil ailesi ile bir araya geldi. Bir bakıma, aile içi buluşma gibi oldu. Konuşması da... Kendi sektöründe, dostları arasında duygusal bir konuşma oldu. Öyle ki... Türkiye-Rusya ilişkilerini normalleşme sürecindeki ayrıntıları ilk kez anlattı. Sonra da... İplikten dokumaya, kumaştan konfeksiyon ve hazır giyime uzanan entegre tesisler yanında Bursaspor Başkanı, siyasetçi, Bakan olarak hizmet verdiği Bursa'ya yeni bir müjdeyi sıcak aile ortamında açıkladı: "Organize Sanayi Bölgesi'nde, daha önce Sifaş ve Polylen tesislerimizin bulunduğu alanda ilk kez hazırlanan bir proje içinde Bursa'nın ilk özel üniversitesini kuracağız. Üniversitenin kampusu da Bademli'de evlerimizin bulunduğu bölge olacak." Yani... Pek çok konuda olduğu gibi Çağlar özel üniversiteyle de Bursa'ya öncülük ediyor. Bu da heyecan verici bir başka konu.”

BİR TAŞLA ÇOK KUŞ VURACAK

Cavit Çağlar’ın bir taşla çok kuş vurma planına göre üniversite havucu ile OSB’nin arazisi amacı dışına çıkarılarak rezidans ve AVM yapılacak, burada bir ofis üniversiteye rektörlük olarak tahsis edilecek. Sonrasında zaten hacizli olan villaları da üniversite kampusu olarak yine ailenin elinde kalacak.

TMSF VE TOKİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

OSB’lerin altına adeta dinamit döşeme anlamına gelen bu imar oyunlarıyla ilgili Çağlar’dan alacaklı olan TMSF ile arazinin tahsis edildiği ve hazırladığı özel imar planı yargıdan dönen TOKİ sessizliğini koruyor. Kişiye özel parsel bazında imar planı hazırlayan TOKİ, mahkemeye savunma vermemişti. Bursa kamuoyuna bir izahta bulunması gereken kurumların sessizliğe bürünmesi gözlerden kaçmıyor.

BURSA 3 MAYMUNU OYNUYOR

Bursa kamuoyunda da Cavit Çağlar’la ilgili sessizlik sürüyor. Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz başta olmak üzere, OSB’ler, ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil topluk kuruluşları da sus pus olmuş durumda. Kamunun ya da vatandaşın üç kuruşluk işinde ayağa kalkan kesimlerin sessizliği, oldukça manidar…

VAKIF YOK ORTADA

Türkiye’de özel üniversite kurma izni vakıflara verilmiş durumda. Üniversite kurmak için önce bir vakıf kurulması, vakfın üzerine ciddi bir sermaye konulması gerekiyor. Cavit Çağlar, üniversite müjdesini paylaşmasına rağmen ortada ne vakıf var ne de girişimi.  Üstelik sadece vakıf kurulması da yetmiyor. Üniversitenin kuruluşu için önce Bakanlar Kurulu kararı ardından da TBMM’de kabul edilmesi gerekiyor. Bu da oldukça uzun bir süreyi kapsıyor. Buradan bakınca da Çağlar’ın vakıf kuracak sermayesi varken neden devlete olan borcunu ödemediği ise ayrı bir tartışma konusu.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.