SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar'a NTV sorgusu!

Doğuş Grubu, 1999 yılında satın aldığı NTV için 2009 yılında ödemek zorunda kaldığı 77 milyon doları geri almak amacıyla iş adamı Cav

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar'a NTV sorgusu!
Doğuş Grubu, 1999 yılında satın aldığı NTV için 2009 yılında ödemek zorunda kaldığı 77 milyon doları geri almak amacıyla iş adamı Cavit Çağlar’a dava açtı. Hakim karşısına çıkan Çağlar, borcunun olmadığını savunurken davacı şirketin kendisine bugüne kadar herhangi bir bildirimde bulunmadığını da savundu.

Alpaslan YILDIZ

 

Bursa Asliye Ticaret Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan Cavit Çağlar, NTV’yi 1999’da adı geçen gruba sattığını ve yaptıkları protokolde sonradan bir borç ya da ödeme çıkması durumunda muhataplarının kendisine bildirim yapması gerektiğini söyledi.

“BANA BİLDİRİM YAPMADILAR”

Bugüne kadar konuyla ilgili kendisine bir bildirim gelmediğini ve satıştan 15 yıl sonra dava açıldığını dile getiren Çağlar, “Halen bana bir bildirimde bulunmuş değiller. Benim devrettiğim şirket Türkiye’nin 1 numaralı haber kanalı NTV.  Şuan satış fiyatı 500 milyon dolar civarında olan bir marka.  Bugüne kadar adının değişmemesi de isminin çok kıymetli olduğunu göstermekte. Araştırmadan bana bildirim yapma yükümlülüğünü yerine getirmeden ödeme yaptıklarına göre demek ki eldeki şirketler çok değerli olduğundan bedeli ödemeyi uygun buldular. 77 milyon dolar talep edilince hiçbir araştırma yapmadan bildirim yükümlülüğüne uymadan 15 yıl aradan sonra bana dava açıldı” dedi.

BENİM BORCUM YOK

Çağlar, kendisinin borcunun olmadığını savunurken, “29 Nisan 2009 tarihinde onlara bir taahhütname imzaladım, kefil olmadım. Ben TMSF’ye kefil oldum. Benim borcum yok. Ben kayıtsız şartsız bir ödeme taahhüdü vermişim gibi ortaya çıkmasını anlamış değilim, ben kefil değilim” ifadelerini kullandı.  Mahkeme hâkiminin arabuluculuk teklifi ettiği dava 30 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.

NTV NASIL SATILDI?

Bursalı iş adamı Cavit Çağlar tarafından 1996 yılında kurulan Türkiye’nin ilk özel haber kanalı olan NTV (Nergis TV) 1999 yılında Doğuş Grubuna satıldı. NTV’nin satışından çok kısa bir süre sonra Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu İnterbank’a devlet el koydu. Sonraki dönemde NTV’nin İnterbank’tan alınan kredi ile Doğuş Grubuna satıldığı ortaya çıktı. Doğuş Grubu Cavit Çağlar’ın NTV’sini alırken aynı gruba ait İnterbank’tan 46 milyon dolar kredi kullandı.

TMSF DOĞUŞ’TAN PARASINI İSTEDİ

TMSF’nin yaptığı incelemelerde kredinin bankaya el konulmadan sadece bir gün önce kullanılmış olması nedeniyle satışın muvazalı olduğu tespit edildi. Yasalara göre TMSF’nin NTV’ye el koyması mümkün hale geldi. NTV’ye el koymak yerine Doğuş Gurubu’ndan borcu ödemesi istendi ve ortaya 200 milyon dolarlık bir fatura çıktı. TMSF ile Doğuş arasında daha sonra 2008 yılında anlaşma yapılarak 46 milyon doların faiziyle ödenmesi karşılığında uzlaşma sağlandı. Gurup bu ödemeyi yaptıktan sonra da İşadamı Cavit Çağlar’a alacak davası açtı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.