SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar'ın ismiyle büyük vurgun

Yeşim Tekstil’de mali müşavir olarak çalışan Özlem Akçeşme ile yönetim kurulu üyeleri Necmi Yeşilova ve Ersin Şengöz’ün, patronları

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar'ın ismiyle büyük vurgun
Yeşim Tekstil’de mali müşavir olarak çalışan Özlem Akçeşme ile yönetim kurulu üyeleri Necmi Yeşilova ve Ersin Şengöz’ün, patronları Cavit Çağlar’ın adını kullanarak para topladığı iddia ediliyor.

 

Bursa’nın son yıllarda şahit olduğu en büyük dolandırıcılık olayında işadamı Cavit Çağlar’ın ismi kullanılarak işadamlarından 50 milyon doların üzerinde para toplandığı ileri sürülüyor. Birçok işadamını ağına düşürerek yüksek kazanç vaadiyle dolandıran ve kısa bir süre önce olayın ortaya çıkmasının ardından Yeşim Tekstil’deki işinden kovulan Özlem Akçeşme, önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TEZGÂH NASIL KURULDU?

İddiaya göre; Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikaları A.Ş.’de mali müşavir olarak çalışan Özlem Akçeşme, işadamlarını arayarak kurum çalışanlarına yönelik forex, hisse senedi ve fon havuzu oluşturup yüksek kazanç sağladıklarını söylüyor. Bunun aslında kurum içine yönelik bir organizasyon olduğunun altını çizen Akçeşme, ağına düşüreceği işadamına “Biz sizinde bu sisteme dahil olmanızı istedik. Ancak Cavit Bey ve Mustafa Bey’e bunu aktarmazsanız seviniriz. Kendileri bunun şirket dışına çıkmasını istemiyor.” diyerek, konunun patronlara ulaşmasının önünü kesiyor.

SAADET ZİNCİRİ GİBİ

İşadamlarından önce daha az miktarlarda para alıp kısa tur denilen haftalık işlemle karlı bir şekilde geri veren Akçeşme, daha sonra aynı işadamından çok yüksek miktarda paralar alıyor. 2016 yılının başından itibaren toplanan paralar, bir süre sonra işadamlarına geri dönmemeye başlıyor. İşadamlarına her defasında farklı bir yöntemle oyalama taktiği uygulanırken, toplanan paralarda kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu arada yüksek meblağlarda verdiği para geri dönmeyen işadamları ticareten zor duruma düşüyor. Burada devreye Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikaları A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri Necmi Yeşilova ve Ersin Şengöz giriyor. Necmi Yeşilova kendisine gelen şikâyetleri önce bilmiyormuş gibi yaparak savmaya çalışıyor.  Ancak iş kritik bir duruma geldiğinde ise konunun patronlara ulaşmaması için devreye giriyor. Mağdurlarla görüşerek oyalama işine katılan bu iki isim,   işadamlarıyla görüşerek parayı daha fazla kullanmaya çaba harcıyor.

İŞ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLIYOR

Ancak durum daha fazla idare edilemez duruma gelince para toplama ve insan oyalama maharetinin oldukça yüksek olduğu ortaya çıkan Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikaları A.Ş’de mali müşavir olarak çalışan Özlem Akçeşme, psikiyatriste giderek rapor almaya yöneliyor. Bu arada da konu Cavit Çağlar ve Mustafa Çağlar’a ulaşıyor. Özlem Akçeşme’nin işine son verilirken, gazete ilanıyla ilişiğin kesildiği kamuoyuna duyuruluyor. Ancak konunun ortaya çıkmasıyla ilişiğin kesilmesi arasında tam bir ay geçiyor ve bu sürede devreye Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikaları A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri Necmi Yeşilova ve Ersin Şengöz, konuyu kapatmaya çalışıyor.

AKÇEŞME ORTADAN KAYBOLUYOR

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Özlem Akçeşme ortadan kayboluyor. Bu arada da Çağlar ailesine birçok ihbar geliyor. Şikâyetler üzerine harekete geçen Bursa polisi, Akçeşme’yi gözaltına alıyor. 8 Aralık Perşembe günü Emniyette Akçeşme’nin verdiği ifadenin ardından Necmi Yeşilova ve Ersin Şengöz’ün de ifadeleri alıyor. Tutuklama istemiyle Bursa 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen zanlılardan Akçeşme tutuklanırken, Yeşilova ve Şengöz yurtdışı yasağının yanı sıra iki günde bir imza vermeleri şartıyla denetimli serbest bırakılıyor.

BOMBA PATLAYACAK

Bursa’da bu yöntemle onlarca işadamının dolandırıldığı ileri sürülürken, savcılıktaki ifadelerin ardından önümüzdeki hafta dolandırılan isimlerinde başvurmasıyla dolandırıcılığın boyutu da ortaya çıkacak. İddiaya göre kurumun ve patronların ismini kullanarak işadamlarından toplanan paranın en az 50 milyon dolar olduğu, bunun çalıştırılarak katlandığı düşünüldüğünde rakamın çok daha büyüyeceği ifade ediliyor. Gözler son yılların en büyük vurgunlarından biri olan bu hadiseyle ilgili savcılık ifadelerine çevrilmiş durumda. Bir nevi kurulan saadet zincirinin nereye kadar gittiğini de yargı sürecinde ortaya çıkacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.