SON DAKİKA
Hava Durumu

Cenaze hizmetlerinde uçakla taşıma devri

Bursa’da vefat edenlerin cenazelerinin uçakla memleketlerine naklini sağlayacak protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türk H

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cenaze hizmetlerinde uçakla taşıma devri
Bursa’da vefat edenlerin cenazelerinin uçakla memleketlerine naklini sağlayacak protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türk Hava Yolları (THY) Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca arasında geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı. Doğumdan ölüme insanın her anında yanında yer almaya büyük özen gösteren    Büyükşehir Belediyesi, uçakla cenaze taşıma hizmetiyle vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlıyor.  

Geçtiğimiz günlerde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türk Hava Yolları (THY) Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca, İstanbul’da bir araya gelmişti. Cenaze yakınlarına kolaylık sağlayan protokol, THY Kargo’nun İstanbul Yeşilköy’de bulunan merkezinde yapılmıştı.

Azamî 4 kişinin cenazeleriyle birlikte yüzde 25’lik indirimle seyahat etmesini de içeren protokole, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile THY Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca imza atmıştı.

43 ayrı şehre hızlı ulaşım

Başkan Aktaş, Bursa’nın, Türkiye’nin 80 ilinden vatandaşların ikamet ettiği bir çiçek bahçesi niteliğinde olduğunu belirterek, bazı insanların cenazelerini doğum yerlerinde defnetmek istediğini ifade etmişti.Bugüne kadar kara yolu taşımacılığı ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi atılan bu adım sayesinde,  araç, yakıt ve personel tasarrufunda bulunmanın yanı sıra vatandaşlara  büyük kolaylıklar sağlıyor.Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol neticesinde 43 ayrı şehre hava yolu taşımacılığı ile cenaze hizmeti sağlanıyor.Protokol kapsamında cenazeler en yakın lokasyonlar olan   Yenişehir, Sabiha Gökçen ve Atatürk hava alanlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından getiriliyor. Havaalanlarından da memleketlerine gönderiliyor.  Cenaze sahibi 4 kişinin de yüzde 25’lik bir indirimle seyahat edebilmesine olanak sağlanıyor.

Sosyal sorumluluk projesi

THY Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca ise cenazeleri en kısa yoldan memleketlerine ulaştırma adına protokolü imzaladıklarını kaydetti. Bunun aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydeden Kırca, “Hayırlı olsun. Allah vatandaşlarımıza sağlıklı ömürler versin. Protokol çerçevesinde vatandaşlarımıza daha faydalı bir hizmet sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.