SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de  çirkin iktidar savaşı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuşmacı olduğu Yıldırım’daki CHP örgüt toplantısında küfürler havada uçuştu

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de  çirkin iktidar savaşı!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuşmacı olduğu Yıldırım’daki CHP örgüt toplantısında küfürler havada uçuştu, partililer birbirine girerken, toplantı karakolda bitti.  Mustafa Bozbey’e yakınlığı ile bilinen meclis üyesi Recep Bayram İl Başkanına “namussuz” deyip mikrofon fırlattı, Akkuş yanlıları Bayram’ı darp etti, gerilime polis müdahale etti.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı Bursa’daki örgüt buluşmasında olaylar çıktı. 31 Mart yerel seçimlerinin CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un belediye başkan adayı Mustafa Bozbey’i desteklemediği için kaybedildiğini öne süren Yıldırım Meclis Üyesi Recep Bayram, İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a tepki gösterip mikrofon atınca ortalık karıştı. CHP’lilerin birbirlerine saldırdığı toplantı yarıda kesildi.

BİRLİK BERABERLİKTEN SÖZ EDERKEN…

İstanbul’dan Bursa’ya bir dizi ziyarete gelen CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi ardından CHP Bursa Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşan Kaftancıoğlu, siyasette ülke için elde edilecek başarının "ben" değil, "biz" diyerek ve birbirini sevmekten geçtiğini belirterek, İstanbul'da ortaya çıkan başarının ardında bunun yattığını söyledi. Partililerden birbirlerini düşmanlaştırarak suçlamamalarını, başkasından yapmasını istediği şeyi önce kendisinin yapması gerektiğini vurgulayan Kaftancıoğlu, "Ne yaptığımızı bilirsek yan yana ve birlikte olursak başarabiliriz" dedi.

“AKKUŞ PARTİMİZİ SATTI”

Kaftancıoğlu'nun konuşmasını tamamlamasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e yakınlığı ile tanınan ve Bozbey'in yanında oturan CHP Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Recep Bayram söz aldı. Bayram'ın, "Canan Hanım sizin hikâyenizi dinledim. Hikâyenizde biraz eksikler var, daha doğrusu bizim hikâyelerimizde biraz eksikler var. Bizim hikâyelerimizde zalimler var, mazlumlar var, bir de Hüseyin Akkuş gibi namussuzlar var. Çünkü partimizi sattı, çünkü davamızı sattı, bizi sattı 31 Mart'ta." şeklindeki sözleri salonda bir anda şaşkınlığa neden oldu. Bunun üzerine Hüseyin Akkuş, Bayram’a cevap vermek istedi. Ancak tam o sırada Bayram elindeki mikrofonu, Akkuş Orhal Sarıbal ve Canan Kaftancıoğlu ve CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın olduğu kürsüye fırlattı.

ORTALIK TOZ DUMAN OLDU

Recep Bayram’ın tüm salonu şoke eden konuşması ve hareketinin ardından ortalık adeta toz duman oldu. Bu duruma tepki gösteren partililer İl Başkanı’na hakaret ettiğini öne sürdükleri meclis üyesine saldırdılar. İki tarafın da birbirine girmesiyle olaylar büyüdü. Toplantıya ise bir süreliğine ara verildi. Partililer birbirlerine saldırırken, salonun nabzını düşürme çabaları sonuç vermedi. Meclis Üyesi Bayram, kendi partilileri tarafından darp edilirken, salona çağrılan polis olaylara müdahale etti, gözaltı yaptı. Karşılıklı yumruklaşmalarla arbede sürerken eline mikrofonu alan Canan Kaftancıoğlu gergin ortamı yatıştırmak için çaba sarf etti.

BASIN MENSUPLARINA SALDIRDILAR

Salondaki öfkeli kalabalık o an görüntü alan basın mensuplarına da saldırdı. AS TV kameramanı CHP’liler tarafından darp edildi. Kameraman yaralanırken, basın mensuplarının kameraları da zarar gördü. Olaylar gözlerinin önünde cereyan eden CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu bir süre sonra salonu terk etti.

AKKUŞ, BAYRAM'DAN ŞİKÂYETÇİ OLDU

Olayların yatışmasından sonra program iptal edildi. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, olay sonrası beraberinde CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile birlikte Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne giderek Recep Bayram ve iki kardeşinden şikâyetçi oldu. Bu arada Bayram’da kendisini darp edenlerden şikâyetçi oldu.  Akkuş'a hakaret eden Recep Bayram ve iki kardeşinin 31 Mart Seçimleri öncesi partiye üye oldukları Bayram’ın Bozbey kontenjanından meclis üyesi olduğu biliniyor.

(Alpaslan YILDIZ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.