SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de yine iftira yine hakaret dili!

Bursa’nın onca sorunu varken bunları gündeme taşıyıp gündem oluşturmak yerine polemiklere sarılan CHP Bursa yönetimi ve Bursalı vekilleri,

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de yine iftira yine hakaret dili!
Bursa’nın onca sorunu varken bunları gündeme taşıyıp gündem oluşturmak yerine polemiklere sarılan CHP Bursa yönetimi ve Bursalı vekilleri, Atatürk ve milli değerleri istismar ederek siyaset yapma ısrarını sürdürüyor.

CHP İl Başkanlığında düşük katılımla düzenlenen basın toplantısında 30 Ağustos polemiği üzerinden toplumun büyük bir kesimine nefret saçılırken, her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldılar.

Alpaslan Yıldız

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumunda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ulaşımın ücretsiz olmasıyla ilgili tartışmalar üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın üzerine çullanıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan hakaret ve iftira korosu, bu kez CHP İl Başkanlığı’nda hayat buldu. Bursa’daki hiçbir sorunu gündeme taşımayan, kent için muhalefet üretmeyen CHP Bursa, bulduğu her polemik üzerinden istismar siyasetine sarılmaya devam ediyor.

TAM KADRO KATILDILAR

CHP Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile CHP’li il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında, önceden hazırlanan metni okumaya çalışan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, sözlerine hakaret ile başladı. Akkuş,  “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun müjdecisi olarak gördüğümüz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıldönümü yaklaşırken, Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki son oturumda yaşanan tartışma; Bursa’nın nasıl gafil ve zavallı bir anlayış tarafından yönetildiğini ortaya koydu” ifadeleri kullandı.

İFTİRA HAKARET KOROSUYLA AYNI SÖYLEM

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın üzerine çullanmaya kalkan iftira ve hakaret korosuyla aynı söylemleri dillendirmekten ileriye gidemeyen Akkuş, Aktaş’ı kınadıklarını söyledi. 30 Ağustos ile ilgili hamasi nutuk atan Akkuş,  bu zihniyetin Bursa'yı kültürel anlamda da çoraklaştırmaya çalıştığının da altını çizdiği konuşmasında yine bir yalan iddiaya sarılarak, “Yaz boyunca planlanan, biletleri satışa çıkan 20'den fazla konseri iptale zorlayan zihniyetten, kentimizin kültür yaşamı adına ne beklersiniz? Fransız Senarist Francis Veber'in yazdığı "Salaklar Sofrası" adlı tiyatro oyununun Bursa Şehir Tiyatrosu prömiyerini, repliklerde "şarap" kelimesi geçiyor diye yasaklayan zihniyetten Bursa adına ne beklersiniz?” dedi.

KAHRAMANLIK HİKAYESİ ANLATTI

Basın toplantısında söz alan Büyükşehir Meclisi CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de konun özünden çok algı oluşturmaya yönelik sözleri ile bildik hamaseti sürdürdü. Ayradilli’nin salondakileri gaza getirmek için yaptığı konuşmada, “Bu kararla 30 Ağustos’ta da ulaşımın ücretsiz olmasını sağladık. Gönül arzu ederdi ki hiçbir bayramı ayırmadan, fark gözetmeksizin hepsiyle beraber yapmaktı. Bunu yapmaktan imtina ediyorlar. Bunu daha önce yapamadılar çünkü altyapıları bunu hazmetmeye meyilli değil” sözleri de zaten niyetini gözler önüne serdi.

SARIBAL’DAN ATATÜRK İSTİSMARINA DEVAM

Mezhepçi ve ayrıştırıcı siyaseti ile CHP Bursa’yı bile birkaç parçaya bölen Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da yaptığı konuşmada yine Atatürk istismarına yürüdü. Aktaş’ı Atatürk düşmanı ilan edecek kadar ileri giden Sarıbal, baştan aşağı istismar ve algı kokan sözlerini şöyle tamamladı: “Alinur Aktaş defalarca haddini aşmıştır. Alinur Aktaş ne cumhuriyete ne Mustafa Kemal Atatürk’e, ne cumhuriyetin kurucularına ne değerlerine laf söyleyecek ne hadde ne hakka sahiptir. Biz bu toprakların asıl ve sahici unsurlarıyız. Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden yanayız. Biz kulluktan değil vatandaşlıktan yanayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacağız ve bu topraklarda özgürce, kardeşçe yaşayacağız, boynumuzu hiçbir zaman eğmeyeceğiz.”

AKTAŞ NEDEN HEDEFTE?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan 30 Ağustos polemiğinin ardından algı operasyonu başlatan millet ittifakı ve destekçileri, Alinur Aktaş’ı hedef seçti. Bursa’da, ikisi genel başkan yardımcısı 5 milletvekili CHP, Bursa’yı kaybetmenin hazımsızlığını bir türlü üstünden atamadı. Tüm ideolojisi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan İYİ Parti ise ülke genelinde bir varlık gösteremedi. İşte bu noktadan itibaren başarısızlığı gizlemek için Aktaş’ın ağzına bakan millet ittifakının Bursa’daki temsilcileri bu başarısızlığı polemik siyaseti yaparak ve Aktaş’ı yıpratarak gizlemek ve üstünü örtmek istiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.