SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'ye bir tokat da Mudanya'dan!

  Mudanya Belediye Meclisi, Türkiye’de az görülen bir karar ile Türkiye gündemine geldi. Aylardır skandal uygulamalarla kamuoyunun günd

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2017 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'ye bir tokat da Mudanya'dan!
 

Mudanya Belediye Meclisi, Türkiye’de az görülen bir karar ile Türkiye gündemine geldi. Aylardır skandal uygulamalarla kamuoyunun gündemine gelen Mudanya’da Başkan Hayri Türkyılmaz’ın faaliyet raporu meclis üyeleri tarafından reddedildi. 6 ay önce meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Başkan Türkyılmaz böylece Türk siyaset tarihine geçti.

Mudanya Belediye Meclisi, tarihinde ilk kez bir belediye başkanının faaliyet raporunu reddetti. Skandallarla gündemden düşmeyen Hayri Türkyılmaz’ın 2016 faaliyet raporu 15 meclis üyesinin aleyhte 10 meclis üyesinin lehte oyuyla reddedildi.

TÜM PARTİLER TAM KADRO

Mudanya’da 2014 yerel seçimlerinin ardından iş başına gelen CHP’li Hayri Türkyılmaz,  dün toplanan Mudanya Belediye Meclisi’nde ilçe tarihinde faaliyet raporu reddedilen ilk belediye başkanı olarak tarihe geçti. Ak Partili Meclis Üyesi Andaç Akengin’e şantaj iddiaları nedeniyle gergin başlayan ve Mudanyalıların hınca hınç doldurduğu Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, AK parti 8, MHP 3, Bağımsızlar 4 ve CHP 10 meclis üyesiyle tam kadro yer aldı.

BAŞKAN 3 KEZ KONUŞTU

Mudanya Belediye Meclisi’ndeki tarihi toplantı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. İlk kez meclis çoğunluğunun muhalefete geçtiği kritik oturuma Mudanyalılar da büyük ilgi gösterirken, toplantıyı açan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 3 yıldır kimseyi ötekileştirmeden, haktan adaletten ayrılmadan herkese eşit hizmet ettiğini söyledi. Sunuş konuşmasının ardından yasa gereği yerini meclis başkan vekiline bırakan Türkyılmaz, oturumda oy kullanmadı.

 “BİR TEK KARA NOKTAMIZ YOK, OLMAYACAK”

Daha sonra faaliyet raporu için kürsüye gelen Türkyılmaz, göreve geldikleri günden itibaren hiç kimseyi ayrıştırmadıklarını ve ötekileştirmediklerini söyledi. Türkyılmaz, “Herkesin hakkının korunduğu bir belediyecilik anlayışını Mudanya’da sağladık. Görev süremiz içerisinde çıkarları ve menfaatleri son bulan kişilerin sürekli saldırısına uğradık. Ama asla yılmadık. Kendimden ve arkadaşlarımdan zerre şüphem yok. Ne mutlu bize ki, Mudanya’mıza ve ülkemize yakışır bir şekilde davrandık ve davranmaya da devam edeceğiz. Bu kararlılığımızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Herkes elini vicdanına koysun. Defalarca söyledim. Bir tek kara noktamız yok bundan sonrada olmayacak. Boşuna çaba sarf etmeyin” dedi.

MHP: SÖZLERİNİZİ TUTMADINIZ

Türkyılmaz’ın ardından söz alan MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi. Başkan Türkyılmaz'ın 30 Mart yerel seçimleri öncesi trafikten eğitim vadisine, spor vadisine kadar birçok vaatle Mudanyalılardan oy istediğine dikkati çeken Ardıç,  “Sayın başkan bunlardan hangilerini yaptınız biz göremedik” dedi. Belediyenin bilişim ve hukuk harcamalarının yüksekliğine de işaret eden Ardıç,  “Göreve gelirken kimseyi kırmadan kimseyi üzmeden huzurlu bir Mudanya vaad ederken gelinen noktada kırmadığınız kimse kalmadı. Barışın Kardeşliğin Başkenti’ne bu kadar mahkeme masrafı yakışmıyor. Zabıtanın yetersizliğinden dem vurup zabıtada görev yapan insanları çöpe gönderiyorsunuz” dedi. Ardıç, MHP Grubu’nun sosyal medya ve basın aracılığı ile süpekile edilmeye çalışıldığını ileri sürerek, grup kararı almadıklarını ve meclis üyelerinin kendi iradeleri ile oylamaya katılacaklarını da sözlerine ekledi.

AK PARTİ’DEN SERT ELEŞTİRİ

AK Parti Grubu adına konuşan Grup sözcüsü kadir Kahraman da Başkan Türkyılmaz’ı adeta eleştiri yağmuruna tuttu. Başkan Türkyılmaz’ın faaliyet raporu kitapçığının ilk sayfasında saygın yönetimden, insan odaklı yönetimden, adalete hukuka saygıdan, siyasi saygınlıktan barış ve kardeşlikten dem vurduğunu anlatan Kahraman, Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 3 yıllık icraatlarınıza bakınca bu sözlerin sizin ağzınızda eğreti durduğunu söyleyelim” dedi.  Türkyılmaz’ın verdiği sözleri yerine getirmediğini vaadlerini de unuttuğunu anlatan Kahraman, belediyenin harcamalarını da eleştirdi. Kahraman, ret oyu kullanacaklarını belirterek kürsüden indi. Bağımsız üyeler adına konuşan metin Uyanık da belediyenin hizmet üretmediğine sadece personel maaşı ödediğini, yatırım yapılmadığını ifade etti.

TÜRKYILMAZ : “ATATÜRK’Ü ÇOK SEVİYORUM”

Ak Parti ve MHP grup sözcülerinin faaliyet raporu ve projeler hakkında sorduğu soruları da cevaplayan Türkyılmaz, “ Hem borçları ödüyoruz, hem iş yapıyoruz. Bize çuvalla para bırakmadılar, çuvalla borç bıraktılar” dedi. Bugüne kadar yasaların ve yönetmeliklerin dışına çıkmadıklarını ve bundan sonra da çıkmayacaklarının altını çizen Türkyılmaz, “Her konuda Mudanya’mızın gururu olmaya devam edeceğiz. Sözlerimizi tutacağız. Görevimizi yaparken belediyemizi ve çalışanlarımızı şaibeye bulaştırmayacağız. Doğru, dürüst, ahlaklı ve tertemiz bir belediyeciliğin Mudanya’mızda var olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ben Mudanya’mı, ülkemi, cumhuriyetimi ve Atatürk’ümü çok seven biri olarak bu yolda canımı seve seve vermeye hazırım” ifadelerini kullandı. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada CHP’li 10 meclis üyesinin menfi oyuna karşı 15 aleyte oyla Türkyılmaz’ın faaliyet raporu onaylanmadı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.