SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiçeklerini çalan hırsıza seslendi: Kameradan kimliğini tespit ettim!

Bursa'da, su tesisatçılığı yapan ve dükkanının önüne dizip bakımlarını üstlendiği süs çiçeklerinin izinsiz alınmasından yakınan es

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2014 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çiçeklerini çalan hırsıza seslendi: Kameradan kimliğini tespit ettim!
Bursa'da, su tesisatçılığı yapan ve dükkanının önüne dizip bakımlarını üstlendiği süs çiçeklerinin izinsiz alınmasından yakınan esnaf, iş yerinin penceresine, "Çiçeklerimi çalan vatandaş! Kameradan kimliğini tespit ettim. Çiçeklerimi geri getir. Resmini cama yapıştırırım" yazısını astı. Yazıyı görenlerden bazıları, götürdükleri çiçekleri iade etti.

Osmangazi ilçesi Atıcılar Mahallesi'ndeki dükkanında su tesisatçılığıyla uğraşan Yavuz Bayraktar (66), iş yerinin önüne dizdiği çiçeklerin satılık olmadığını belirterek, "Merakımdan dolayı çiçeklere bakıyorum. İsteyenlere de vermiyorum" dedi. Bazı komşuları ve arkadaşlarının, "Sen vermezsen biz de çalarız" dediğini anlatan Bayraktar, eşsiz güzellikteki çiçeklerinin bazılarının izinsiz alınması üzerine güvenlik kamerası sistemi kurdurduğunu anlattı. Kamera kayıtlarından, çiçeklerinin hangi saatte kimler tarafından alındığını tespit ettiği dile getiren Bayraktar, 15'e yakın bitkinin bu şekilde götürüldüğünü aktardı. Bayraktar, "olaylardan bıktığı için" dükkanının penceresine, "Çiçeklerimi çalan vatandaş! Kameradan kimliğini tespit ettim. Çiçeklerimi geri getir. Resmini cama yapıştırırım" yazılı kağıt astığını dile getirdi. Bu yazıyı astıktan sonra bir arkadaşının, "Vermediğin için mahsus çaldım" diyerek, izinsiz aldığı çiçeği iade ettiğini bildiren Yavuz Bayraktar, şöyle konuştu: "Çalınan 15'e yakın çiçekten yarısına yakını, yazıyı asmamın ardından geri getirildi. Çiçeklerim gece gündüz dışarıda. İsteyen olursa vermiyorum, onlar da bana 'Çalarız' diyor. Ben de böyle bir sistem uyguladım; korkarlar, daha az çalınır diye. Bir kadın, 'Hoşuma gitti aldım, getireceğim. Sakın resmimi cama yapıştırma' dedi. Altıparmak'ta oturan bir arkadaşım da buradan geçerken 'Bana bir şey demez' düşüncesiyle bir çiçeği alıp gitmiş. Bundan sonra diğer çiçekler geri getirilmezse fotoğraflarını yapıştırmam ayıp olur. Çoğu mahallenin insanı, tanıdık." Yazının çok etkili olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Bazı esnaf arkadaşlar, fotoğrafları yapıştırmamı istiyor, kimisi de 'Boş ver, ayıp olur' diyor. Ben de pek asmayı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.