SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağ yöresinde ekonomik dönüşüm başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ bölgelerini kalkındırmaya yönelik planlanan süt ve süt ürünleri işleme tesisinin, 15 Mayıs'ta

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ bölgelerini kalkındırmaya yönelik planlanan süt ve süt ürünleri işleme tesisinin, 15 Mayıs'ta faaliyete başlaması planlanıyor. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak ve AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Keskin'le birlikte süt ve süt ürünleri işleme tesisinde başlatılan çalışmaları inceledi. Yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alana sahip tesisteki çalışmaların mayıs ayının başı itibariyle tamamlanacağını, tesisin 15 Mayıs'ta hizmete alınacağını belirten Başkan Altepe, tesiste işlenen sütlerin süt ürünleri olarak BESAŞ satış noktalarında değerlendirileceğini söyledi. Süt ve süt ürünleri işleme tesisi olarak kullanılacak binanın Keles Belediyesi ile BESAŞ arasında yapılan bir protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Daha önce TEKEL'e ait olan ve Keles Belediyesi'ne verilen bina, tesis kurulması ve bölgenin menfaatine çalışmalar yapılması için bize devredildi. Devir gerçekleşir gerçekleşmez son tespitleri yaparak çalışmaları başlattık. Eksikliklerin tamamlanması, gerekli makine ekipmanının yerleştirilmesi akabinde inşallah üretim 15 Mayıs'ta başlayacak" dedi.
Başkan Altepe, yapılacak çalışmanın akabinde bölgenin alt yapısına uygun ekonomik kalkınma modellerinin birbiri ardına devreye alınmasıyla birlikte Keles, Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan'ın adım adım refaha ulaştırılacağını söyledi. Keles'te yapılan yatırımın başlangıç olduğunu, burada sadece süt ve süt ürünlerinin işleneceği tesisin bulunacağını kaydeden Başkan Altepe, "Bursa’mızın en çok göç veren, en sıkıntılı yeri dağ bölgesi. Dağ bölgesinin sıkıntılarına çare olmak için ne tür üretimler yaparız, bölgenin yer altı kaynaklarını, avantajları nasıl değerlendiririz hep bunu düşündük. Çok yönlü çalışmalarımızın sonucunda, ilk olarak süt ve süt ürünleri işleme tesisinin açılmasına karar verdik. Hedefimiz, bölgenin başka yatırımlara da açılmasıdır. Süt ve süt ürünleri işleme tesisinde 'üreticiye süt alım garantisini vererek' üretimi artırmayı planlıyoruz. Projenin 2 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde hayata geçecek olmasından dolayı mutluyuz. Emeği olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Altepe, yaptıkları çalışmanın 'kırsal kesimin, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi çalışmaları kapsamında' yasal alt yapısının yeni çıkartılan Büyükşehir Yasasınca oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, yaklaşık 2 yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını alıyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Süt ve süt ürünleri işleme tesisinin gerek sanayi anlamında gerekse tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi anlamında yöreye ayrı bir değer katacağını belirten Bektaş, "Çok heyecanlıyız. İnşallah 15 Mayıs'tan itibaren üretime geçip bütün Bursalıların hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.
Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, gerçekleştirdiği yatırımdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Kaynak, tesisle birlikte bölgeden Bursa'nın merkez ilçelerine olan göçün ciddi oranda azalmasını beklediğini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.