SON DAKİKA
Hava Durumu

'Demokrasiye sahip çıkalım'

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ve  BOSİAD Başkanı İlker Oral FETÖ'nün dar

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Demokrasiye sahip çıkalım'
MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ve  BOSİAD Başkanı İlker Oral FETÖ'nün darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulundular.






 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, "Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalacaktır." dedi. Gürses, yazılı açıklamasında, demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçlerin bir kez daha harekete geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin tarihi bir gün yaşadığına dikkati çeken Gürses, şunları kaydetti:"Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalacaktır. Tüm MÜSİAD üyelerini bu kalkışmaya karşı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz. Askerle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuçsuz kalacak, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkı bu antidemokratik kalkışmayla engellenemeyecektir. Herkes bilmelidir ki MÜSİAD olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız. Allah yar ve yardımcımız olsun."

"DEMOKRASİDEN YANAYIZ"

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İlker Oral da Türkiye'nin bu yaşananları hak etmediğini vurguladı. Oral, demokrasiye karşı yapılan her türlü darbe girişiminin karşısında olduklarını ifade ederek, şu görüşlere yer verdi: "Türkiye'de daha önce de darbe süreçleri yaşandı ve kesintiye uğrayan demokrasinin bedelini Türk halkı ödedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasiden dönüşü olmayacaktır. Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez, tüm kesimler ve kurumlar olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız. İnsanlarımızı ve demokratik değerlerimizi korumalıyız. Ülkemizdeki her sorunun Anayasa ve yasalar çerçevesinde çözülmesinden yanayız. Ülkemizin insanlarının birbirine düşmemesi için tüm görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız. Halkımızın iradesine saldırı anlamı taşıyan bu darbe girişimini kınıyor, tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum."

"DARBE GİRİŞİMİ KABUL EDİLEMEZ"

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımadıklarını bildirdi.Mescioğlu, İMSİAD'ın demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavrını ortaya koyduğuna işaret ederek, "Darbe girişimi kabul edilemez. Seçilmiş Cumhurbaşkanı'mız ile Hükümetimizin yanındayız. Darbe seviciliğine Türk milleti gereken cevabı birlik olarak verecektir. Halkımızın darbe karşısındaki tavrı da bizim milletimize olan ümidimizin bitmemesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu talihsiz olay sonrasında hayatını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.