SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğanbey TOKİ'de fidan katliamı

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2013 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doğanbey TOKİ'de fidan katliamı
Bursa'da, Doğanbey kentsel dönüşüm alanına otopark yapmak için fidanların nakledilmek yerine parçalanıp hafriyatın içine gömülmesi tepkiye sebep oldu. 
Şehrin tam göbeğindeki fidan katliamı, etraftaki iş yerlerinden ve dairelerden çalışmaları izleyen vatandaşları üzdü. Doğanbey'de yer altı otopark için Bursalı bir inşaat firması çalışmaya başladı. Alanı çeviren firma, Tayakadın Camii ile Tuğsa İş Merkezi arasındaki alanda 1 hafta önce çalışmalara başladı. Bugün ise hafriyat çalışması sırasında bir manolya ağacı ile 4 tane çam fidanı yerlerinden kepçe ile söküldü. Parçalanan dev manolya ağacı şantiye sahası içerisindeki başka bir alanda toprağa gömüldü. Bölgede 50 civarında fidan daha parçalanmayı beklerken, çapı 28 santimden büyük olan 2 tane fıstık çamı da kesilecek.
İnşaat firmasının şantiye yetkilisi, Doğanbey site yönetimine fidanların başka yere nakledilmesi için şifahi teklifte bulunduklarını, ancak onlardan talep gelmediğini ileri sürdü.
İsteyenlere fidanları usulüne uygun söküp verebileceklerini ifade eden şantiye şefliği, zaten peyzaj projesine göre otoparkın üstüne ve çevresine yeni fidanlar dikileceğini söyledi.
Şu anda fidanların söküldüğü alandaki toprağın da 3-4 metrelik döküntü dolgu toprağı olduğunu kaydeden inşaat firması yetkilileri, birkaç gün içerisinde kendilerine müracaat eden vatandaş veya kurumlar için kontrollü söküm yapma imkanları bulunduğunu kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.