SON DAKİKA
Hava Durumu

Dubai'de Bursa ilgisi

Türkiye'den de çok sayıda firmanın katıldığı Ortadoğu'nun en önemli fuarı olan Dubai ATM başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'den de çok sayıda firmanın katıldığı Ortadoğu'nun en önemli fuarı olan Dubai ATM başladı.



Bursa’yı Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığındaki heyetin temsil ettiği fuarda, Türkiye ve Bursa stantları ziyaretçi akınına uğradı.
Bursa; Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’un yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Turizm Tanıtma Birliği Encümen Üyesi Nihat Çubukçu ile çeşitli sağlık ve turizm firmalarının temsilcilerinin yer aldığı 29 kişilik heyetle Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarı olan Dubai ATM’ye çıkarma yaptı. Bursa’nın tanıtımının yanı sıra sektör temsilcilerinin B2B görüşmeler yaptığı fuarda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) da stant açtı. Türkiye’nin en büyük katılımcı ülke olarak damga vurduğu fuarda Bursa standını ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Büyükelçisi Vural Altay, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ile bir süre görüştü.
Bursa Valisi Şahabettin Harput öncülüğünde yürütülen turizm çalışmalarının her türlü övgüye layık olduğunu söyleyen Büyükelçi Altay, “Türkiye’nin turizm açılımında Bursa ve çevresi büyük önem arz ediyor. Kaldı ki Körfez Bölgesi’nden Bursa’ya yönelik ciddi bir ilgi var. Bursa Valiliği’nin yürüttüğü aktif politika ve çalışmalarla bu ilginin daha da artırılması büyük önem arz ediyor. Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra Uludağ’ı, denizi, gölleri, şelaleleri, ormanları, termal kaynakları ile Bursa Arap dünyasında haklı bir şöhrete kavuştu” dedi.
Bursa Valiliği’nin yürüttüğü çalışmaların aynı zamanda Türkiye’nin 2023 turizm hedefleri açısından da önem arz ettiğini ifade eden Büyükelçi Vural Altay, şunları kaydetti:
“Malum olduğu üzere ülkemizin 2023 yılında önce 50 milyon sonra da 60 milyon turist olarak revize edilen hedefi var. Bu hedefe giden yolda Bursa’nın gayreti çok önemli... Kaldı ki Bursa turizm altyapısı konusunda önemli yatırımlara sahne oluyor. Dolayısıyla Bursa’nın örnek alınması gerekiyor.”
Vali Yardımcı Samet Ercoşkun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bursa’nın 2023 yılında 5 milyon turist hedefi olduğunu anlattı. Son dönemde Vali Şahabettin Harput öncülüğünde, yerel yönetimler ve özel firmaların desteğiyle yürütülen tanıtım çalışmalarının önemine işaret eden Ercoşkun, “Bu gayret ve projeler her yıl Bursa’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısına da yansıyor. Doğru yolda olduğumuzu biliyoruz. Ancak şimdi hedefimiz dünyanın en önemli termal turizm merkezi projesi olan Dağyenice’yi hayata geçirmek. Avrupa Termal Kentler Birliği’nin Türkiye’den tek üyesi olan Bursa, bu yatırımla dünya turizminde ezberleri bozacak. Bu projenin yanı sıra Bursa’ya kazandırmayı arzuladığımız Sağlık Serbest Bölgesi ile de sağlık turizminde çıtayı daha da yükselteceğiz” dedi.
2 BİN 500 FİRMA
Ziyarette hazır bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Bursa olarak Arap dünyasından daha fazla turist ağırlamak istediklerini, bu hususta tüm imkânların seferber edildiğini söyledi. Yılmaz, “Turizm seferberliğinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan başta Valimiz Sayın Şahabettin Harput olmak üzere tüm çalışma ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan bu yıl 20. kez düzenlenen ATM’ye, 87 ülkeden 2 bin 500 firma katılıyor. Dubai Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi (DICEC)'te 22 bin metrekarelik alanda düzenlenen ATM Dubai 9 Mayıs’ta sona erecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.