SON DAKİKA
Hava Durumu

Dubai'de Bursa'yı anlattı

Dubai’de gerçekleştirilen Dubai Global Enerji Forumu’na katılarak bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dünyada enerj

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dubai’de gerçekleştirilen Dubai Global Enerji Forumu’na katılarak bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dünyada enerjinin verimli kullanılmasının, enerji alanında yapılacak yeni yatırımlar kadar önemli olduğunu ifade etti. 


Dubai’de gerçekleştirilen ve 'Sürdürülebilir Kalkınma için Temiz Enerji' konularının konuşulduğu Dubai Global Enerji Forumu’na 40 ülkeden temsilciler katıldı. Dubai Yüksek Enerji Konseyi tarafından organize edilen foruma özel davetli olarak katılan Osmangazi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bursa Belediyeler Birliği Başkanı da olan Mustafa Dündar, Türkiye’de yerel yönetimlerin enerji alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Mustafa Dündar, yenilenebilir enerji kaynaklarının çoğaltılması adına, Türkiye’de gerek kamu, gerekse özel sektörde yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Türkiye’nin son yıllarda nükleer santral çalışmalarından, hidroelektrik santrallere, petrol ve doğalgaz rezerv araştırmalarından rüzgar enerjisine kadar, değişik alanlarda eş zamanlı olarak çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Başkan Dündar, “Ülkemizde son yıllarda özellikle rüzgar enerjisi ile ilgili yatırım ve çalışmalar artmış durumda. Hükümetimizde bu alandaki projelere destek veriyor. Artık her ilimiz, kendi enerjisini rüzgardan üretecek alt yapıyı oluşturmaya çalışıyor” dedi.
Bursa’nın da, bu anlamda kendi öz kaynaklarını etkin kullanan illerden biri olduğunu belirten Dündar, “Bursa, sosyo-ekonomik bakımdan Türkiye’nin en gelişmiş illerinden biri. Çok önemli jeotermal kaynak rezervlerine de sahip. Bu kaynaklar, tarihte Bitinyalılardan günümüze 2 bin yıldır sağlık amaçlı kullanılıyor. Bunun yanı sıra kentimiz, rüzgar enerjisi konusunda potansiyeli yüksek şehirlerden birisi. Şehrimizin rüzgar potansiyelini kullanmak için. Büyükşehir belediyemizin çeşitli girişimleri var. Mudanya ve Gemlik ilçelerimize kurulması planlanan rüzgar enerji santrali ile, yıllık ortalama 2,5 milyon kWh elektrik üretimi hedefleniyor” dedi.
Son yıllarda yenilenebilir enerji kullanımı konusunda, Türkiye’nin büyük bir gelişim gösterdiğini, Bursa olarak özellikle güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji kullanımı konusunda çok önemli çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Mustafa Dündar, “Uzmanlar tarafından, dünyada fosil yakıt kaynaklarının bu şekilde kullanılmaya devam etmesi durumunda, 2020 yılı itibariyle tükenmeye başlayacağı ifade ediliyor. Bunu göz önüne alarak, yaşadığımız dünyayı yok etmeden, akılcı çözümleri bir an önce hayata geçirmeliyiz. Enerjinin verimli kullanılmasını sağlayacak tedbirler, en az yeni enerji yatırımları kadar önemli. Çocuklarımızda ödünç aldığımız dünyayı daha yaşanabilir ve temiz bırakmak adına, uluslararası gayretinizden dolayı, hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktum, Libya Başbakan Yardımcısı Dr. Awadh Al Barasi, İrlanda eski Başbakanı John Bruto’nun yanı sıra, dünya enerji piyasasının önde gelen temsilcilerinin katıldığı forumdaki konuşmasının ardından, Dubai Yüksek Enerji Konseyi Başkanı Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Başkan Mustafa Dündar’a plaket verdi. Dünya basınının da yoğun ilgi gösterdiği Dubai Global Enerji Forumu’ndaki konuşmasının ardından CNBC ve Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Kanalları, Başkan Mustafa Dündar ile röportaj yaptı. Başkan Dündar, dünya basınına Bursa ve Osmangazi Belediyesi’nin, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aktardı.
Başkan Dündar, Dubai Global Enerji Forumu 2013 toplantısından öncesinde, Bursa Belediyeler Birliği Meclis Başkan Vekili ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Dubai Başkonsolosu Elif Çamoğlu Ülgen ile birlikte, Dubai Belediye Başkanı Hussain Nasser Lootah'ı makamında ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Başkan Lootah, Dündar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti getirdi. Başkan Lootah, en kısa zamanda Bursa’yı ziyaret etmek istediğini söyledi. Dubai ziyaretinin ardından Abudabi Turizm Bakanı’nı da ziyaret eden Başkan Mustafa Dündar, Abudabi’nin turizm alanındaki yatırımları ve yerel yönetim çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.