SON DAKİKA
Hava Durumu

Esgin'den muayene müjdesi

ÖMER KARAKAYA Bursa’da sağlık sektörü adına 40 yıldır hizmet veren Setbaşı Tıp Merkezi,

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Esgin'den muayene müjdesi
ÖMER KARAKAYA
Bursa’da sağlık sektörü adına 40 yıldır hizmet veren Setbaşı Tıp Merkezi, Doruk Sağlık Grubu bünyesine katılarak, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Doruk Sağlık Grubu Kurucu Üyesi ve Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, 20. yıla özgü olarak Setbaşı Tıp Merkezi’nde muayene ücreti farkının alınmayacağını söyledi.
Sağlık sektöründe Bursa’nın öncü kurumlarında olan Doruk Sağlık Grubu, yeni bir atılım yaparak, 40 yıldır Bursalılara hizmet veren Setbaşı Tıp Merkezi’ni düzenlediği törenle kendi bünyesine kattı. Özel Doruk Setbaşı Tıp Merkezi’nin açılış törenine; Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Atilla Ödünç, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Osman Mesten ve Vildan Yılmaz Gürel, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık,  BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, BESOB Başkanı Arif Tak, Doruk Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuz Namlı, Setbaşı Doruk Tıp Merkezi Kurucu Başkanı Dr. Sefer Özdemir, siyasi partilerin temsilcileri, önceki dönem Bursa milletvekilleri, Mustafa Öztürk, Önder Matlı, Ali Kul, Sedat Kızılcıklı ve Şevket Orhan, STK yöneticileri ve sağlık sektörünün önemli isimleri katıldı.
ESGİN: “KALİTELİ HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”
Açılış konuşmasında Bursalılara müjde veren Doruk Sağlık Grubu Kurucu Üyesi ve Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, 20. yıla özgü olarak Setbaşı Tıp Merkezi’nde muayene ücreti farkının alınmayacağını söyledi. 40 yıllık bir Bursa markasını 20 yıllık bir diğer markayla buluşturmanın onurunu yaşadıklarını dile getiren Esgin, “Doruk Sağlık Grubu Bursa’nın yerli bir markası. Birkaç sınıf arkadaşı doktorun biraya gelerek, kurdukları küçük bir tıp merkezinden sonra Çekirge’deki Özel Bursa hastanemizin bünyemize katılması, 105 yataklı Doruk Yıldırım Hastanesi’nin 2012 yılına devreye girmesinden sonra şimdide Setbaşı Tıp Merkezi’nin Doruk ile bir araya gelmesi bizler için çok önemli. Sağlık konusunda Bursa’ya kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.
YENİŞEHİR VE KESTEL HASTANELERİ TAMAMLANIYOR
Bursa’da ve Türkiye’de gelişen sağlık hizmetleri konusunda da bilgiler veren Esgin, “Türkiye’de dün olduğu gibi bugün de özel sektör ve kamu kurumları sağlık konusunda hizmet vermeye devam ediyor. Ancak kamunun içinde bulunduğu hantal sistemden biran önce sıyrılması gerekiyor. Bunun son yıllarda azaldığını ve kamu hizmetlerinde çok önemli yatırımların gerçekleştiğini görüyoruz. Özel sağlık sektörünün de hizmet verme konusunda çok hassas olması gerekiyor. Çünkü yaptığımız iş sağlık hizmeti ve insana hizmet etmek. 24 Haziran’da göreve geldiğimiz günden beri bütün milletvekili arkadaşlarımla Bursa’da, kamusal alanda yapılan sağlık yatırımlarını yakın bir şekilde takip ediyoruz. Şu an ilçelerimizdeki bütün hastanelerimizi yeni yatırımlar olarak ortaya koyduk. Kestel ve Yenişehir Hastanelerinin müjdesini de vermek gerekiyor. Birkaç ay içinde buraları hizmete açıyoruz. 1 yıl içinde Çekirge Devlet Hastanesi yeni binasına taşınacak. Yine iktidar partisi olarak gerçekleştirdiğimiz Şehir Hastanesi projesi 1355 yatak kapasitesiyle yakın bir zamanda hizmete giriyor.  2035 yılına kadar sağlık hizmetinde, yatak kapasitesi bakımında hiçbir eksiğimizin kalmayacak.” şeklinde konuştu.


NİLÜFER DORUK 1 SENE SONRA HİZMETTE
Düzenlenen törende söz alan Doruk Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Yavuz Namlı “Bundan tam 20 yıl önce yine bir aralık ayında Doruk Sağlık Grubu yıldırım ilçesinde küçük ve samimi bir tıp merkezi olarak kuruldu. Doruk Tıp Merkezi açılışının yaklaşık 6 ay sonrasında 3-4 kat büyüyerek, gelişimine devam etti. Doruk Hastaneleri açıldığında, Bursa’da çok fazla sağlık merkezi yoktu. Yine 2005 yılının bir aralık ayında Bursa’nın ilk özel hastanesi olma özelliğine sahip, 1971 yılında ruhsatı alınan Özel Bursa Hastanesi, Doruk Tıp Merkezi bünyesine katıldı. Bugüne geldiğimizde yine bir aralık ayında, Bursa’nın eski sağlık gruplarından olan Setbaşı Tıp Merkezi’ni, kendi bünyemize kattık. Bu önemli merkeze bizleri tercih ettiği için teşekkür ediyorum. Bizler bu emaneti, yücelterek devam ettireceğiz. Allah nasip ederse bittiğinde Bursa’nın en büyük özel hastanesi olacak olan Doruk Nilüfer Hastanesi’ni de 2019 yılın aralık ayında açmayı planlıyoruz. Bizi açılışta yalnız bırakmaya herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



 
“DORUK SAĞLIK GRUBU YOLUNA GÜÇLÜ DEVAM EDİYOR”
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Setbaşı Tıp Merkezi, Bursa’mızın en köklü ve kadim merkezi. Diğer taraftan Doruk Sağlık Grubu da yatırımlarıyla daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Özel sağlık hizmetlerinde Bursa çok önemli bir yere sahip. Kamu ve özel hastanelerin varlığı Bursa’ya değer katıyor. Her 5 yataktan 1’i özele, 4’ü de kamuya olmak üzere hizmetlerimiz sürüyor. Bursa 2023 yılına geldiğinde nitelikli sağlık hizmetleriyle birlikte tekstil ve sanayi kentinin yanında özelliklerine sağlık kentini de eklemiş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.