SON DAKİKA
Hava Durumu

Gelecek BTÜ'de şekillenecek [2]

Büşra ZORCİ ÖSYM tarafından 15-16 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğreti

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gelecek BTÜ'de şekillenecek [2]
Büşra ZORCİ
ÖSYM tarafından 15-16 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile birlikte öğrencileri üniversite heyecanı sarmaya başladı. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 18 Temmuz 2019’da erişime açılacak ve aday öğrenciler 23-29 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini sistem üzerinden girebilecekler. Ancak sınavda başarılı olmak kadar doğru tercihler yapmak da oldukça önemli.
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile ‘Öğrenciler neden Bursa Teknik Üniversitesi’ni tercih etmeli’ üzerine konuştuğumuz röportajın ikinci kısmını okuyacaksınız.

OKTOKOPTER ABD’DE YARIŞTI
Bu sene TEKNOFEST yarışlarına 10 takımla katılacağız. Geçen sene derece elde eden öğrencilerimiz tamamen sıfırdan bir oktokopter tasarladılar ve ürettiler. Tasarım, montaj, yazılım ve senaryo tamamen öğrencilerimizin eseri. Bir savaş senaryosu veya ilk yardım senaryosu kurgulanabiliyor. Öğrencilerimiz ABD’de 75 takımın katıldığı Uluslararası Öğrenci Yarışları’nda (SUAS) Bursa’yı başarı ile temsil ederek ve tecrübe kazanarak yurda döndüler. Proje; tasarlanması, başvurusu, ön şartları tamamlama, elemeleri geçme, yarışlara katılma ve problemsiz tamamlama süreci ile bir bütün olarak gerçekten ciddi bir iş. Dolayısıyla, bu seviyede ulusal ve uluslararası yarışlara katılmak, ön elemeleri geçmek bile bizim açımızdan değerlidir ve takımlarımızın hepsi bizim gönlümüzde birincidir. Bu tip yarışmalar, üniversitelerdeki ve toplumdaki kabiliyetli öğrencilerin, gençlerin keşfedilmesi, takım çalışmalarına alıştırılması, yeteneklerinin geliştirilmesi ve araştırma konuları için hedef gösterilmesi açısından çok önemlidir. Bu projeler, milli teknoloji hamlesi, yerli teknoloji oluşturulması çatı projeleri çerçevesinde devletimizin, YÖK, TÜBİTAK ve ilgili bakanlıklarımızın başlattığı, desteklediği çok önemli çalışmalardır. Bu doğrultuda BTÜ olarak, sanayi kuruluşlarıyla beraber, yerel yönetimler ve STK’ların da işbirliğine dâhil edilerek öğrencilerimizi yönlendirdiğimiz özgün ve milli proje çalışmalarını arttırmaya önem vermekteyiz.

Özellikle bu konuda öğrencilerimize desteklerinden dolayı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’na (T3 Vakfı), Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve değerli Başkanı Alinur Aktaş Beye, Bursa Ticaret ve Sanayi Odamız ve değerli Başkanı İbrahim Burkay Beye ve şehrimizden destek olan firmalarımıza içten teşekkürlerimi sunarım.


Bursa Teknik Üniversitesinin öğrencilerine sağladığı burs, barınma ve beslenme imkânları nelerdir?
Bursa Teknik Üniversitesi, çok zengin, kuvvetli bir sanayi ve üretim kentindedir. Özellikle Bursa Ticaret ve Sanayi Odamız (BTSO), hem son yıllarda yaptığı ses getiren projelerle, hem milli teknoloji hamlesine yaptığı desteklerle, hem de üniversite-sanayi-kamu işbirliği konusundaki proaktif politikalarıyla ülkemizde öne çıkmaktadır. Yakın zamanda BTSO ile 6 bölümü (Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Lif ve Polimer Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) tercih edecek ilk 5 öğrencimize aylık 500 TL olmak üzere yılda toplam 9 ay burs desteği verilmesi protokolünü imzaladık. İbrahim Burkay Başkana ve BTSO Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ederiz. FETA Tekstil birkaç yıldır Lif Polimer Mühendisliğini tercih eden ilk 10 öğrencimize farklı ödüller veriyor. Kentimizin ve ülkemizin en değerli firmalarından Coşkunöz Holding, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü tercih eden ilk 5 öğrencimize ciddi burs destekleri veriyor. Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Matematik ve Kimya bölümlerini tercih eden ilk 5 öğrencimize de YÖK burs imkânı sunuyor. Öğrencilerimiz lütfen tercih kılavuzunda ilgili açıklamalara baksınlar, daha detaylı bilgiler bulacaklardır. Tercih kılavuzunda yazılanlara ek olarak, Bursa, çalışanı seven ve destekleyen bir kutlu kent olarak, çalışkan, kendini ortaya koyan her gencimize gereken desteği verecektir. Bursa Teknik Üniversitesi, bu konuda gençlerimizin yanında olacaktır.


Mezun olacak öğrencilerinizi sektörle tanıştırmaya yönelik staj ve benzeri çalışmalarınız var mı?
Öğrencilerimizi BTÜ-SEP programı ile eğitim hayatları devam ederken iş dünyası ile tanıştırdığımızdan önceki cevaplarımızda detaylı olarak bahsetmiştim. Bununla birlikte bünyemizde kurulan Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAGEM) ve öğrenci toplulukları işbirliği ile gerek mühendislik gerekse sosyal bilimler alanlarında kariyer günleri etkinlikleri düzenleyerek sektörlerin üst düzey yöneticilerini üniversitemizde öğrencilerimiz ile bir araya getirmekteyiz. Bursatto’nun düzenlediği proje pazarı ve ar-ge günleri etkinlikleri, firmalarla yapılan ortak projeler, bölüm danışma kurul toplantıları, sosyal, teknik öğrenci faaliyetleri gibi çeşitli aktivitelerle de öğrencilerimizi eğitim aldıkları sektörlerle tanıştırıyoruz.


Bursa Teknik Üniversitesi Bursa iş dünyası ve sanayisinden destek görüyor mu?
Bursa iş dünyasının ülkemizde pek çok ilke imza atan firmaları barındırmaktadır, bu çalışmalar BTSO Başkanı İbrahim Burkay döneminde katlanarak artmıştır. Bilim Merkezi, Kompozit Merkezi, BUTEKOM gibi çok önemli çalışmalar var. BTSO bünyesinde bulunan müteşebbisler ve üyelerin çoğu uluslararası pazarlarda mücadele eden firmalar, dolayısıyla gelişmiş ülkelerde üniversite-sanayi iş birliği nasıldır, özel teşebbüs nasıl katkılar yapabilir, ne gibi görevleri olabilir gibi konulara oldukça vakıf durumdalar. Çok bilinçli ve nitelikli paydaşlarımızın olması BTÜ için büyük avantaj. Görüşülen bütün firmalar prensip olarak kesinlikle destek veriyorlar, hepsine içten teşekkür ediyoruz. Bursa Valiliğimiz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz de üniversite çalışmalarına çok duyarlılar. Arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz şunu biliyorlar, Bursa çalışanın yanındadır. Dolayısıyla destek almanın anahtarı kişilerin kendisindedir. Bu ise, çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır.


Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Bursa Teknik Üniversitesi’nde geleneksel hale getirdiğimiz BTÜ Tercih Günleri etkinliğimiz var. Bir hafta boyunca her bölümden akademisyenlerimiz, öğrenci işleri, basın-halkla ilişkiler ve BTÜ-SEP koordinatörlüğü personelimiz oluşturduğumuz fuar ortamında aday öğrencilerin sorularını yanıtlıyorlar. Ayrıca öğrencilerimize detaylı sunumlar ile üniversitemizi tanıtıyor, örnek derslik, laboratuvar ve kütüphanemizi gezdiriyoruz. Mimar Sinan Yerleşkemiz B-Blok Öğrenci Merkezi’nde 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek BTÜ-Tercih Günleri’ne tüm aday öğrencelerimizi ve velilerini davet ediyorum.

Son olarak aday öğrencilere üniversite tercihlerini belirlerken dikkatli düşünmelerini tavsiye ediyorum. Öğrencilerimiz tercih yaparken gözlerini kapatıp şunu düşünsünler; tercih yaptıkları üniversitede nasıl bir sınıf, laboratuvar, eğitim kadrosu, uygulama imkânları ve sektör paydaşları görmek isterler. Bu soruların hepsine Bursa Teknik Üniversitesi’nde doğru cevaplar bulacaklarını bilsinler. Sevecekleri ve kariyerlerini geliştirecekleri bölümleri tercih etsinler. İnsan sevdiği işte yorulmazmış. Bütün öğrencilerimize gönülden başarılar diliyor ve tebrik ediyorum.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.