SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te kaosun adı Refik Yılmaz

AK Parti, beceriksiz belediye başkanı nedeniyle kan kaybediyor!     Gemlik’in mevcut yerinden başka bir bölgey

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik'te kaosun adı Refik Yılmaz
AK Parti, beceriksiz belediye başkanı nedeniyle kan kaybediyor!

 

 

Gemlik’in mevcut yerinden başka bir bölgeye taşınmasının Kanun Hükmünde Kararname’de yer almasının ardından Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın açıklamalarıyla oluşan kaos, AK Parti’ye zarar veriyor. Bir daha aday gösterilmesi beklenmeyen Yılmaz’ın yanlış adımları büyük tepki oluştururken, beceriksizliğin faturasının ağır olabileceği ifade ediliyor.

 

Alpaslan YILDIZ

 

Zeytin Kanunu’nun yeni imar alanları açılamasına engel olması ve belediyenin yetersiz kalması sonucu kentsel dönüşümün de gereken hızla gerçekleştirilememesi nedeniyle uzun süredir sancı çeken Gemlik’te Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın başrolde olduğu ciddi bir kaos yaşanıyor. Gemlik’te yeni imar alanı açmak için Ankara’nın yollarını aşındıran Refik Yılmaz,  koskoca Gemlik’i tepelerde 300 hektarlık alana taşıyacağız diye Bakanlar Kurulu’ndan Kanun Hükmünde Kararname’ye “taşınma” ibaresi girince, işler arapsaçına döndü.

KHK “TAŞINACAK” DİYOR

Gemlik’le ilgili maddenin yer aldığı 24 Aralık 2017 tarih ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ilçenin taşınacağını söylüyor. Kıyamet tam da bu noktada koptu. İlçede imar ve ruhsat sorunlarının çözümünü bekleyen vatandaşlar bir anda ilçenin taşınacağını duyunca şimşekler Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a döndü. Bankalar kredi vermeyi kesti, emlak ve inşaat sektöründe işler durdu.

TAŞINMAYACAK YERİNDE DÖNÜŞECEK

Tepkilerin hızla yükselmesi üzerine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, KHK hükümlerine rağmen Gemlik’in taşınmayacağını yerinde dönüşeceğini ilan etmeye başladı. Ancak Yılmaz’ın açıklamaları kamuoyunu tatmin etmedi. İmara açılacak alanların yeni yerleşim olacağını dile getiren Yılmaz’ın söylemleri de askıda kaldı.

ANKARA’YI SU YOLU YAPTI

Gemlik’te imar sorununu çözmek isterken daha da karmaşık bir hale dönüşmesine zemin hazırlayan Refik Yılmaz, KHK’nın yayınlanmasının ardından bir kez daha Ankara’yı su yolu yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere karıştırdığı işin düzeltilmesi için görüşmeler yapan Yılmaz, bundan henüz sonuç alabilmiş değil. Yılmaz’ın beceriksizlik ve yanlışları ise AK Parti’ye zarar vermeye devam ediyor. Bir daha aday gösterilmeyeceği bilinen Yılmaz’ın adımlarının faturasının ise ağır olmasından endişe ediliyor.

ÇÖZÜM VAR AMA…

Beceriksiz yönetimin çözüm yerine kaosa sürüklediği Gemlik’te taşınmanın mümkün olmayacağı ortada. Ankara’ya sorun doğru anlatılabilmiş ve çözüm ona göre aranmış olsa belki bugün Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri Gemlik’te uygulanabilirdi. Ancak Yılmaz yönetimi bir anlamda Ankara’yı da yanıltarak ilçenin taşınmasını KHK’ya sokup çözümü daha da zor bir hale getirdi. Şimdilerde mahalle mahalle gezerek ilçenin taşınmayacağını anlatan Yılmaz’a vatandaşlar KHK’daki maddeyi gösteriyor.

AYDIN: “TORBA YASAYLA DÜZELECEK”

Öte yandan Bursa’da yayın yapan bir gazeteye açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, yüksek deprem riski altında olan Gemlik’i kurtarma çalışmalarının 2011’den beri devam ettiğini ve bunun takipçisi olduğunu ifade etti. Aydın, Kanun Hükmünde Kararname sonrası Gemlik kamuoyundaki oluşan tedirginliğin önlenmesi noktasında Başkan Yılmaz’la birlikte çalıştıklarını da aktarmış. Gazeteye verdiği beyanatta Gemlik’i ilgilendiren ve halkı rahatlatacak iki önemli gelişme olduğunu belirten Aydın, “KHK’da yer alan ‘nakil’ kelimesi ilçeyi tedirgin etti, spekülasyonlar üretildi. Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş’la, torba yasaya bir madde ekleyip nakil kelimesini çıkarmak üzere anlaştık. Fakat Orman ve Su İşleri Bakanlığımız sorunu torba yasada çözmek yerine kendilerinin hazırladığı yasada çözmek istedi. Bu yasa 15-20 gün içinde Meclis’e gelir. Böylece KHK’daki hata kanunla düzelecek” ifadelerini kullandı.

AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI

Gemlik’te atılan hatalı adımın sonuçlarını da adeta itiraf eden Aydın, Gemlik’in taşınacağı spekülasyonları üzerine bankalar ilçede konut kredilerini kesince ilçenin ticari hayatı etkilendiğini vurguladı. Aydın, ”Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu banka kredileri konusunu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e iletti. O da Bankalar Birliği’ni harekete geçirdi. Gemlik’te şubesi olan tüm bankaların üst düzey yetkilileri, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Bankalar Birliği Gayrimenkul Değerleme Hizmetleri Çalışma Grubu temsilcileri İstanbul’da Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’la önemli bir toplantı yaptılar. Toplantıda Başkan Yılmaz spekülasyonlarla ilgili banka yöneticilerini bilgilendirdi” ifadelerini kullandı. Çözüm olarak şimdilik bankalar kredi talebini önce belediyeye soracak, belediyeden gelen yazıya göre kredi onaylanacak ya da onaylanmayacak.  Sonuç olarak Gemlik’te gereken müdahale gelmezse vatandaş bedel ödeyecek. Aday olması beklenmeyen Refik Yılmaz’ın beceriksizliğinin faturası ise şimdilik ortada.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.