SON DAKİKA
Hava Durumu

'Göreve hazırım'

Süper Lig’den düşen ve ekonomik olarak kaos yaşayan Bursaspor’un 23 Haziran’da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulu önceki sıcak

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Göreve hazırım'
Süper Lig’den düşen ve ekonomik olarak kaos yaşayan Bursaspor’un 23 Haziran’da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulu önceki sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşadamı Hayri Yazıcı, geniş bir konsensüs sağlanırsa göreve hazır olduğunu belirtirken, sert sözlerle yüklendiği Ali Ay’ın hesap vermeden ibra edilip gidemeyeceğini vurguladı.

Alpaslan YILDIZ

Bursaspor’da 23 Haziran’da gerçekleştirilecek ve Mesut Mestan’nın tek aday olduğu olağanüstü kongreye günler kala Hayri Yazıcı sesleri yükselmeye başladı. Günlerdir ismi kamuoyu gündeminde konuşulan işadamı Hayri Yazıcı,  "Beklediğim şartlar oluşursa ve bir oluşum oluşursa görevden kaçmam" dedi.

ŞEHİR’İN SORULARINI YANITLADI

Bursaspor’un olağanüstü kongresine günler kala bir süredir başkanlık için ismi geçen Hayri Yazıcı, Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Bursaspor için asla görevden kaçmayacağını ve göreve hazır olduğunu söyleyen Yazıcı, “Görevden kaçmıyoruz şartlar oluşursa, birlik beraberlik içinde olursak bu iş olur. Yoksa bu iş olmaz. Öyle bir iş yapmışlar ki kulüp diye bir şey kalmamış ortada. Öyle bir şey yapacağız ki hep birlikte bunu düzelteceğiz. Öyle bir kişiyle iki kişiyle bu kulüp düzelmez. Her türlü şeye varım ama oluşum olması lazım” dedi.

“HEP BERABER OLMAMIZ LAZIM”

Belediyesinden BTSO’suna iş dünyasına kadar birlik beraberlikle bu işe girilmesi gerektiğinin altını çizen Yazıcı, “Hep beraber olmamız lazım.  Belediye, iş dünyası, siyasiler, tüm dinamikler. Belediye bir kere en büyük faktör. Mutlaka olmalı. Bu kulübü yok etmişler. Ben bugüne kadar böyle bir şey duymadım, işitmedim görmedim.  Bundan öncekine diyorduk, ama bu başkan tam batırmış” ifadelerini kullandı.

“OLUŞUM OLMAZSA OLMAZ”

Şartları arasında tek aday olmanın olmadığını ancak tek aday olmazsa oluşumun da olamayacağını anlatan Hayri Yazıcı, “Benim tek aday olma gibi bir şartım yok ama başka adaylar da çıkarsa oluşum olmaz. Aday önemli değil. Ararız çocuğu çekeriz, o önemli değil. Bu birlik beraberliği yapamazsak kurtaramayız. Yapamayız” diye konuştu.

BURSASPOR’U YOK ETMİŞLER

Ali Ay ve yönetimine sert sözler sarf eden Hayri Yazıcı, Bursaspor Kulübü’nü bu yönetimin yok ettiğini savundu. Yazıcı, “Kulüp yok. Bursaspor’u yok etmişler. Aylıklar verilmemiş, bakkalı, manavı, kasabı federasyonu, futbolcu paraları ödenmemiş. Yani kulüp yok. Bankaları bıraktım. Bunları bile yapmamışlar. Kulübün elektriğini ödememişler.  Sonra oradan arıyor Nihat’ı (Özdemir) ee benim şeyimi uzat. Bu mu yani” dedi.



BURSASPOR SEVGİSİ BU MU?

İşadamı Hayri Yazıcı, Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın takımdaki birkaç futbolcuyu satmak için menajerlerin peşinde koştuğunun söylendiğini de belirterek, “Bu adam duyduğumuz kadar 2 futbolcu varmış onları satacağım diye bütün menajerlerin peşinde koşuyormuş. Bu mu Bursaspor sevgisi. Konuşacak  başka bir şey yok yani. Ne diyelim” dedi.

“İÇLERİNDE VARSA YAPARLAR”

Bursa Şehir Gazetesi’nin Faruk Çelik ya da Cavit Çağlar gibi isimlerle konuşup konuşmadığını yönelik sorusunu da yanıtlayan Yazıcı, herhangi bir konuşma yapmadığını belirterek, “Şimdi ben onlara ne diyeyim. Onların içinde varsa yaparlar Cavit Çağlar benim çocukluk arkadaşım. Ama ne bileyim içinde var mı yok mu? Kalkıp soracak halim yok. Bunlar ince noktalar. Bu oluşumun oluşması lazım. Ben oluşturamam. Ama onu yaparlarsa sonuna kadar varım” diye konuştu.

“HESAP VERMEDEN GİDEMEZ”

Yazıcı birlik beraberlik içinde bir oluşumla Bursaspor’u ilk sezonda süper lige çıkacağını da anlatırken, “Süper Lige çıkmanın zorluğu yok. Ama kuralları konması lazım. Böyle bir şey yok. Çalışanlar falan. Bir sürü sorun. Yağma Hasının böreği misali gelen yemiş giden yemiş. Otoparkımız vardı. Duydum onu da satmışlar. Belediye başkanı satmak ister. Sen sattırmayacaksın. Bursaspor Başkanlığı yapan bir adam bunların hesabını vermek zorunda. Bu hebası vermeden bir yere gidemez. Sallamayla olmaz bu işler. Sen bir kulübü yok edeceksin sonra gelip ibra edildim deyip gideceksin. Hadi be, hadi be” ifadelerini kullandı.



 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.