SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk Otobüsçülerinden 'U' dönüşü

Geçtiğimiz ay çeşitli gerekçelerle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bütünleşik kart sisteminden çıkan ve araç içinde para ile bilet kesm

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2013 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2013 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Halk Otobüsçülerinden 'U' dönüşü
Geçtiğimiz ay çeşitli gerekçelerle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bütünleşik kart sisteminden çıkan ve araç içinde para ile bilet kesme sistemini başlatan Özel Halk Otobüsleri Odası, yeniden kartlı sisteme dönüyor. 


Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak için hava, deniz ve karayolu ile raylı sistem yatırımlarına ağırlık veren ve bütçenin yüzde 70’ini ulaşım yatırımlarına ayıran Büyükşehir Belediyesi ile Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasında yaşanan gerginlik tatlıya bağlandı. Taleplerinin yerine getirilmediğini iddia eden Özel Halk Otobüsçüleri Odası’na bağlı 355 yeşil otobüs, bütünleşik kart sisteminden çıkarak, araç içinde para ile bilet kesmeye başlamıştı. Yaklaşık bir ay devam eden bu uygulamanın ardından Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Umur, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile bir araya geldi. Burulaş’ta yapılan ve toplu ulaşım sisteminde yaşanan gelişmelerin ele alındığı toplantıda taraflar masadan uzlaşma ile kalktı. Halk Otobüslerinin 13 Temmuz Cumartesi gününden itibaren bukart sistemine geçmeleri konusunda mutabakata varıldı. Görüşmede ayrıca Burulaş ile Özel Halk Otobüsleri arasındaki işbirliğinin artırılması, toplu ulaşımı geliştirici düzenlemelerin hem işletme sahipleri hem de yolcuların talepleri dikkate alınarak uygulamaya geçirilmesi kararlaştırıldı. Özel halk otobüslerindeki hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik olarak Burulaş’ın bilgi ve tecrübelerinden yararlanacak olan Özel Halk Otobüsçülerinin şirketleşmesine yönelik adımlar da atılmış olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.