SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri Bey, devletin taşını çiftliğine taşımış!

Enise DİKMEN Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçime 15 gün kala akıl almaz

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayri Bey, devletin taşını çiftliğine taşımış!
Enise DİKMEN
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçime 15 gün kala akıl almaz bir skandala daha imza attı. Güzelyalı Parkı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce döşenen parke taşları Mudanya Belediyesi’nin sökmesinin ardından taşların CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın abisinin çiftliğine götürdüğü ortaya çıktı. Türkyılmaz, “Güvende olsunlar” diye o araziye döküldüğünü savunurken, AK Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Murta Ünal ise skandala tepki gösterdi.
Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak Mudanya Belediyesi’ne tahsis edilen Güzelyalı meydanında iki belediye arasındaki uyuşmazlık hem kamu zararına neden oldu hem de akıllara durgunluk veren bir skandala patlak verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce yaptığı meydan düzenlemesinde alanın tamamına yaklaşık 500 bin lira değerinde parke taşı döşendi. Ancak idare mahkemesinin itilaflı tahsisle ilgili Mudanya Belediyesi’ni haklı bulması üzerine, alan tekrar Mudanya Belediyesi’ne geçti.

YENİ DÖŞENEN TAŞLAR SÖKÜLDÜ

Mahkeme kararının ardından harekete geçen Mudanya Belediyesi, “Atatürk Parkı 2. Etap” ismini verdiği çalışmayı başlattı. İşe de Büyükşehir Belediyesi tarafından daha yeni döşenen parke taşları sökmekle başladı. Parke taşlar söküldükten sonra kamyonlarla taşınarak başka bir noktaya nakledildi.

TÜRKYILMAZ’IN ARAZİSİNE

Skandal gelişme de tam bu noktada başladı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan parke taşların söküldükten sonra resmi plakalı kamyonlarla CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın abisi Adnan Türkyılmaz’a ait çiftliğe taşındı. Yani kamunun malı olan taşlar sökülerek Türkyılmaz ailesine ait çiftliğe taşındı. Taşların akıbetinin belli olması Mudanya gündemine bomba gibi düştü.

TÜRKYILMAZ KABUL ETTİ

Tayların görselleriyle birlikte kamuoyu gündemine düşmesinin ardından CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyenin resmi internet adresinden açıklama yaptı. Yanlış beyanlarla hakkında algı operasyonu yapıldığını iddia eden CHP’li Türkyılmaz, “Mahkeme kararı gereği Güzelyalı Atatürk Parkı’ndaki tahsisin kaldırılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne 13.12.2018 tarihinde kendilerine ait olan malzemelerin 3 gün içerisinde kaldırılması konusunda dilekçe yazdık. Büyükşehir Belediyesi 9 Ocak tarihinde gönderdiği resmi yazıda ‘Söz konusu alanda Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüzce yapılacak iş ve işlemler bulunmamaktadır’ yanıtını vermişlerdir. Temel atma çalışmalarımız kapsamında bölgede Büyükşehir’e ait olan malzemeleri, belediyemize ait bir depolama alanı olmadığı için bilindik bir bölgeye alınması için taşıdık ve Büyükşehir’in kamu malına sahip çıkmasını beklemekteyiz” diye konuştu. Türkyılmaz belediyenin sürekli denetlendiğini dile getirerek, yalanlarla halkın kandırılmaya çalışıldığını savundu.

ÜNAL’DAN SERT AÇIKLAMA

AK Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Murat Ünal da yazılı bir açıklama yaparak, Büyükşehir’e ait parke taşlarının Türkyılmaz ailesine ait araziye taşındığını tespit ettiklerini söyledi. Başkan Hayri Türkyılmaz’ın doğruyu söylemediğini vurgulayan Ünal, ağzından “Haramiler hırsızlar” sözü eksik olmayan Türkyılmaz’ın kendi arazisine götürdüğü parke taşlarla ilgili kamuoyunun merak ettiği soruları yanıtlaması gerektiğini vurguladı.

“SÖKÜLEN TAŞLAR NEREDE?”

Parke taşı skandalının kamuoyunda bir çok soruyu akla getirdiğini vurgulayan ve Türkyılmaz’ı hedef alan Ünal,  “Mudanya Belediyesi’nin Güzelyalı Meydanı Atatürk Parkı’nda yürüttüğü çalışmalar neticesinde zeminden kaplama taşlarının sökülerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın kardeşlerinin arazisine döküldüğü iddiasını öğrenmiş bulunmaktayım. İddiaya göre taşların döküldüğü mevzu bahis bölge, Adnan, Celal ve Sevgi Türkyılmaz kardeşlere ait, Güzelyalı Mahallesi Meşelipınar mevki 1997 Ada 1/2/4 parselleri kapsayan arazidir” dedi.

“GERÇEKLERİ SÖYLEMİYOR”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda gerçekleri söylemediğini vurgulayan Ünal, “Alandan sökülen taşların Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin müteahhitlerinin de kullandığı araziye döküldüğü açıklaması gerçekleri yansıtmamaktadır. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından aldığım bilgiye göre belediye müteahhitleri 3. şahısların arazilerini kullanmamaktadır” dedi.



“CEVAP VER TÜRKYILMAZ”

Ünal, CHP’li Türkyılmaz’a da seslenerek kamuoyuna do5ğruları açıklamasını istedi. Ünal, Türkyılmaz’a şu soruları yöneltti; “Her fırsata, “Haramiler, hırsızlar” diyen belediye başkanı Hayri Türkyılmaz’a Mudanya kamuoyu adına şu soruları sormak istiyorum. Sökülen taşlar nereye döküldü? Eğer iddialar doğru ise binlerce liralık kamuya ait olan bu taşları neden kardeşinin arazisine döktürdün? Ve iddialara yanıt verirken gerçekleri yansıtmayan, “Taşların döküldüğü araziyi büyükşehir müteahhitleri de kullanıyor” diye neden açıklama yaptın?”.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.